ZELL AM SEE
5 NÄTTER på samma hotell
fina cykelutflykter

ZELL AM SEE- SAMMA HOTELL
En imponerande glaciär som tornar upp sig över området och sjön Zell, vackert omgiven av majestätiska bergstoppar: Detta natursköna landskap gör semester regionen Zell am See-Kaprun till din absoluta favorit. Här hittar sport entusiaster och aktiva semesterfirare lika mycket variation som familjer och de som söker avkoppling: semester upplevelsen i Zell am See-Kaprun innebär aktiva nöjen, regional gastronomi och ren avkoppling.
 
Cyklingen är lätt/normal
Cycklingen går på asfalterade cykelvägar, vid två etapper på grus. Passar även barnfamiljer. Goda möjligheter för mera avancerade cyklister att göra längre turer.

HOTELL 

Ni kan välja mellan 2 olika hotellkategorier inkl. frukost. Halvpension kan bokas på denna resa.
Kat B, standard: Hotel Der Schütthof. https://schuetthof.libertashotels.com
Trestjärnigt, traditionellt hotel med trivsam atmosfär. Läget vid dal stationen gör det perfekt för utflykter upp i bergen. Alla rum har dusch, wc, kabelTv, radio, telefon och gratis wi-fi.
Kat A, Komfort: Hotel Latini. https://latini.libertashotels.com
Fyrstjärnigt hotell med all komfort, flera restauranger och barer samt spa. Alla rum har dusch, wc, kabelTv, radio, säkerhetsfack, telefon och gratis wi-fi samt balkong.

NÄR

Avresor: dagligen från 15 maj t o m 15 oktober 2024. Dessutom 16-31 oktober endast Hotel Latini.

RESA HIT

Resa hit: Flyg till München, Innsbruck eller Wien. Sedan tåg till Zell am See. www.bahn.com eller www.oebb.at
Tåg hela vägen från Sverige går också bra. Fråga oss om tips och råd.
Kommer ni med bil kan ni parkera vid hotellet. Hotel Schütthof, 8 euro per dag. Hotel Latini ingår parkering.

Dag 1, Schuttdorf/Zell am See
Använd gärna ankomstdagen för att utforska omgivningarna och ta en promenad längs stranden av Zell sjön från Schüttdorf in till Zell am Sees centrum (ca 30 min). Med flera trevliga och familjära restauranger är den lilla staden den perfekta platsen att njuta av en avkopplande måltid och lite fönstershopping.

Tour 1 -Krimml-Shuttdorf/Zell am See cirka 57 km (Sträckan delvis med tåg).
Dagen börjar med en åktur på Pinzgauer smalspåriga järnvägen till Krimml (ca 1,5 h), startpunkten för er utflykt idag. Men innan dess kan ni njuta av naturskådespelet, Krimml-vattenfallen. Sedan är det dags att börja den första etappen av er tur på Tauern cykelväg, genom små sömniga byar omgivna av skogar och ängar. När ni kommer till den charmiga lilla bergsstaden Mittersill kan ni njuta av utsikten över nationalparken Hohe Tauern och Kitzbühel-alperna. Fördjupa er gärna i National Park Worlds, en unik värld av alpina upplevelser med fokus på Österrikes högsta berg, Großglockner, innan ni fortsätter tillbaka till ert hotell i Schüttdorf/Zell am See.

Tour 2- Shuttdorf/Zell am See - Saalfelden - Maria Alm- Shuttdorf/Zell am See cirka 45 km
Först cyklar ni till sjöns norra sida och genom den pittoreska byn Maishofen. På avstånd kan ni redan se det historiska slottet Kammer, perfekt för ett lunchstopp i lantlig, familjär miljö. Ni fortsätter sedan till Almdorf och Maria Alm. Här kan ni gå upp i områdets högsta kyrktorn. i Saalfelden vid Ritzensee kan vi rekommendera Ritzen slottsmuseum för de historieintresserade. Åter till Schüttdorf/Zell am See på cykel, via Maishofen/Neunbrunnen.

Tour 3- Shuttdorf/Zell am See - St Johann im Pongau cirka 45 km/Returesa med tåg tillbaka till hotellet.
Efter en kortare cykelsträcka på huvudvägen, kommer ni att tillbringa dagen med att följa den välbekanta Tauern-cykelvägen genom en kuperad landsbygd full av frodiga ängar och rustika bondgårdar. Efter en kortare uppförsbacke når ni er första destination idag, Taxenbach. Det perfekta stället att stanna för en vila innan ni fortsättr till en värld full av magi, Kitzlochklamm som är en av de vackraste ravinerna i de österrikiska alperna och en fröjd för hela familjen. På en guidad tur kan ni utforska gångbroar och tunnlar från 1500-talet och förundras över den ohämmade kraften i vattenfallet Rauriser Ache. Ni fortsätter sedan cykelturen förbi spektakulära naturunder längs floden Salzach till St. Johann im Pongau. Ta tåget från St. Johann im Pongau till Schüttdorf/Zell am See. Inkluderat tågbiljett endast giltigt dag 3.

Tour 4: Lake Zell Loop + Kaprun, cirka 30 km + (inkl uppstigning till Kitzsteinhorn).
I dag cyklar ni runt sjön Zell. Ni lämnar ert hotell och åker längs strandpromenaden på sjöns norra strand. Ta gärna en kort avstickare till det välkända Schloss Prielau med sitt lilla kapell tillägnat den heliga treenigheten som byggdes 1730. Kombinera en paus från cyklingen med minigolf, en beach volleybollmatch eller ett dopp i sjöns svala vatten alternativ korsa sjön på en båt (ingår.). Efter att ha anlänt till ert hotell har du fortfarande tid att gå uppför Kitzsteinhorn, där ni kommer att njuta av otrolig utsikt över det majestätiska bergslandskapet. Upptäck den unika Gipfelwelt 3 000 med den högsta panorama plattformen i Salzburg, TOPPEN AV SALZBURG. Efter en guidad tur genom Gipfelwelt 3 000-utställningen (ingår) åker ni tillbaka ner till dalen med glaciär tåget (ingår.). TIPS: för att säkerställa en stressfri cykeltur, besök Kitzsteinhorn på morgonen och skjut upp er cykeltur till eftermiddagen (varaktighet ca 2-3 timmar).

Tour 5: Schüttdorf/Zell am See – Hinterglemm – Schüttdorf/Zell am See, cirka 52 km.
Följ Glemmtal cykelväg uppför mot Saalbach, förbi de karga klipporna som reser sig vid sidan av stigen. Den fantastiska utsikten över de omgivande bergen kommer garanterat att ta andan ur er. Följ floden Saalach tills nikommer till den populära vintersportorten Hinterglemm som blev känd när den var värd för det alpina skid-VM 1991. Det är definitivt värt att ta en promenad runt stadens centrum med den barocka församlingskyrkan. Tips: Ambitiösa cyklister kan fortsätta förbi Kolling till Lengau. Ett långsamt tåg tar er från parkeringen i Lengau till Lindlingalm. (ingår ej) En Kneipp-anläggning för trötta ben, en äventyrslekplats, där barnen kan släppa loss och en stig i trädtopparna lockar både unga och gamla. Ta det lilla tåget (ingår ej) eller gå tillbaka till parkeringen i Lengau alt. cykla tillbaka till ditt hotell.

Tour 6: Schüttdorf/Zell am See –Fuschertal–Schüttdorf/Zell am See, cirka. 30 km
Dagens program är en av höjdpunkterna på er cykelsemester, med en tur genom Fuschldalen med utsikt över många 3000 meterstoppar såsom Brennkogel, Hoher Tenn och Schwarzkopf. Från Schüttdorf/Zell am See fortsätt via Bruck till Fusch på Großglockner High Alpine Road. Ni når den lilla bergsbyn Fusch är det dags att njuta av en välförtjänt vila. För de som är intresserade av timmer berättar Mühlauer Sågverks-museet (ingår) historien om trä från trädets frö till de färdiga produkterna av trä. Om ni fortfarande orkar och vill cykla vidare kan ni fortsätta uppför från Fusch till Ferleiten till vackra Käfertal (+ 7 km och 340 höjmeter). I Wildlife Park Ferleiten (inkl.) har ni möjlighet att se vilda djur som vanligtvis är dolda från insyn i nationalparken Hohe Tauern. En resa för att glädja hela familjen.

Vilodag /promenad till Schmittenhöhe – Panorama Promenad
Lämna era cyklar på hotellet och ta en tur på linbanorna Sonnenalm och Sonnkogel (ingår). Ni kan ta bussen till dalstationen Schmittenhöhe (rabatt med sommarkortet), eller åka bil eller så cyklar ni (brant cykelväg). Fantastisk vacker panoramapromenad från Sonnkogel till Schmittenhöhe. Efter en kort stigning väntar helt fantastisk natur och ren bergsluft. Efter ni har åkt nedför Schmittenhöhe i den moderna Porsche Design-gondolen förtjänar ni mer än väl ett rejält mellanmål med hemgjorda lokala produkter i gårdsbutiken. Feinkost Lumpi (kupong för mellanmål ingår.). Avsluta gärna dagen med ett uppfriskande dopp i Zellsjöns kristallklara vatten.

Dag 6: Zell am See/Schütthof
Hemresa eller förlängning. Pris på förfrågan.

Pris från: 6 750 kr/person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024

Vad ingår i resan?

- 5 nätter i rum med eget badrum
- Frukost eller 5x halvpension (mot tillägg)
- 1x tågresa Pinzgauer smalspåriga järnvägen Zell am See – Krimml
- 1x tågresa St. Johann im Pongau – Zell am See (dag 3)
- 1x provsmakning på Feinkost Lumpi
- Zell am See - Sommar kort (med rabatter på upp till 40 attraktioner, alla huvudattraktioner som Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe, badanläggningar vid sjöstranden, raviner, Kaprun-reservoarer, museer och mycket mer, ingår...) Obs! Endast från 19 maj - 31 oktober
- Service-hotline (även tillgänglig på helger)
- Kartor och informationsmaterial, inkl. turnéapp med röst navigering - GPS-data