PORTUGAL
2024
VARJE DAG- ÅRET RUNT!

VÄLJ MELLAN TVÅ FANTASTISKA RESOR

Upptäck Portugals vackra soliga Algarvekust
Från Faro till den lilla idylliska staden Tavira och sedan längs hela kuststräckan till Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästligaste udde. En cykeltur som tar er längs vita sandstränder, laguner, gyllene klippor men även genom en del av Portugals historia med minnen från berömda upptäckare och det tidiga moriska inflytandet.
 
En oförglömlig resa!
Cyklingen är medelsvår. Cyklingen går på små, mestadels asfalterade vägar, utan mycket trafik. En del uppförsbackar och därmed även nedförsbackar, får man räkna med. I högsäsong, mitten av juni till mitten av september får man räkna med mer trafik. Ca 270 km totalt.

eller....

Upptäck Portugals Västkust
En vacker och vild kuststräcka längs Atlanten med bland annat naturreservatet Costa Vicentina. Sträckan mellan Lissabon och Sagres är extremt vacker del av Portugal. Med färja korsar ni floden Sados mynning och sedan börjar ert cykeläventyr.
 
En oförglömlig resa!
De första 30 km cyklar ni längs sandstranden genom risfält och når Sines. Här föddes den berömde upptäckaren Vasco da Gama. Här börjar naturreservatet Costa Vicentina med branta klippor som stupar ner i havet, omväxlande med sandstränder och små havsvikar. Här finns ingen trängsel, om möjligheter till bad.
Ni följer kustlinjen hela vägen ner till Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästligaste udde. Kvällen och nästa dag, fram till det är dags för återtransfer kan ni tillbringa med att upptäcka Sagres. Återresan till Lissabon sker först med buss till Tunes och sedan med tåg till Lissabon, c a 3,5 h. I Lissabon tar ni taxi till ert hotell i centrala Lissabon.

Cyklingen medelsvår till svår och går mestadels på asfalterade vägar utan mycket trafik. En del stigningar och utförs löp får man räkna med. I högsäsong, mitten av juni till mitten av september får man räkna med mer trafik. Vi rekommenderar e-trekking-bikes eller e-touringbikes för denna resa.