NYHET – cykla längs Rhenfloden

Från Mainz till Köln- 6 nätter

Även som 4-nätterstur Mainz - Koblenz

FRÅN MAINZ TILL KÖLN
Floden Rhen är Västeuropas största flod. Den är 1 230 kilometer lång. Den rinner upp i Alperna och flyter från Bodensjön i Schweiz åt nord och nordväst genom Tyskland, Frankrike och Nederländerna till sitt utlopp i Nordsjön.
Rhen har genom historien varit den viktigaste handelsvägen mellan Medelhavets kulturer och norr. Redan för två tusen år sedan började man odla vin på sluttningarna, och det var romarna som hade med sig kunskapen.
 
På denna resa får ni uppleva Rhenfloden med gemytliga byar med korsvirkeshus, vinodlingar med världs status såväl som små familjeföretag. Städerna Mainz, Koblenz, Bonn och Köln samt de välkända vindbyarna Rüdesheim, St. Goar med Loreleyklippan. Kultur, vin, världsarv och gemytlighet.

Cyklingen är lätt - normal
Längs hela Rhenfloden finns en fin cykelväg. Svårighetsgrad 2 på en 5- gradig skala.
Rhein Radweg eller Eurovelo 15.

HOTELL 

Resan kan bokas i 2 olika kategorier:
B med boende på trevliga hotell, 3- och 4-stjärniga med frukost. 
A med boende på speciella 4-stjärniga hotell, slottshotell etc. Pris och hotellexempel på begäran. 
Halvpension kan inte bokas. Extranätter går att boka i Köln och Mainz.

NÄR

Resan kan startas dagligen under perioden 6 april till 12 oktober 2024. Resan sker på egen hand. Resstart = första övernattningen.

RESA HIT

Resa hit med flyg, tåg eller bil:  Närmsta flygplats är Frankfurt Main. Tåg till Mainz tar ca 30 minuter. På återresan kan ni ta tåget från Köln till Frankfurts flygplats, ca en timma. www.bahn.com Tåg hela vägen via Köpenhamn och Hamburg fungerar utmärkt. www.bahn.com. Fråga oss om i behöver tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se
Kommer ni med bil finns allmänna parkeringsgarage i Mainz.  

Dag 1. Individuell resa till Mainz
Ta er tid att upptäcka den 2000-åriga romerska staden Mainz. Här finns en romersk teater, ett spännande historiskt centrum ”Altstadt” med vinstugor och restauranger och inte minst ett museum över Gutenberg, boktryckarkonstens uppfinnare. Era cyklar finns på hotellet.

Dag 2.  Mainz  – Rüdesheim (ca 35/50 km)
Er första cykel etapp på cykelvägen ”Rhein Radweg” tar er genom ett vackert landskap. Gör en avstickare till vinorten Eltville och klostret Eberbach, en av Tysklands mest betydelsefulla kulturmonument. https://kloster-eberbach.de/en.
Ni kommer fram till den välkända vinorten Rüdesheim, med korsvirkeshus och den slingrande gatan ”Drosselgasse”, kantad av vinstugor och butiker. En linbana tar er upp till utsiktsplatsen Niederwalddenkmal.

Dag 3. Rüdesheim – St. Goar (ca 35 km).
Sankt Goar ligger i hjärtat av Rhendalen, känt för gamla slott, vinodlingar och en mytomspunnen klippa. Sankt Goar omges av den övre delen av mellersta Rhendalen, som är skyddad av UNESCO som ett världsarv. Stadens namn kommer från Goar från Aquitaine, en keltisk missionär som bosatte sig här på 500-talet. Mest känd är klippan Loreley, 132 meter över floden, man kan ta en promenad dit upp.

Dag 4. St. Goar - Koblenz (ca 35 km).
Dagens etapp bjuder på många magnifika slott, såsom Marksburg och Stolzenfels, som tronar över Koblenz. Staden Koblenz ligger där Moselfloden flyter ut i Rhen, vid det s.k. Tyska Hörnet ”Deutsches Eck, med fina strandpromenader längs båda floderna.
Väljer ni 4-nättersturen avslutas resan med övernattningen i Koblenz.

Dag 5. Koblenz – Bad Godesberg (ca 61 km).
Ni cyklar vidare genom vinodlingar och små romantiska vinbyar till Bad Godesberg, som är en förstad till Bonn. Detta var diplomat kvarter innan huvudstaden flyttades tillbaka till Berlin. Möjlighet att korta sträckan med en fin båttur på Rhen. Beroende på tidtabell. 

Dag 6. Bad Godesberg – Köln  (ca 45 km).
Cyklingen tar er genom Bonn, en stad värd ett besök och vidare till Köln,
Väl mest känd för den imponerande domen. Här finns en livlig ”Altstadt” och en fin park vid floden.

Dag 7. Hemresa

Pris från 8 950 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024

Vad ingår i resan?

-Sex övernattningar i dubbelrum med dusch o wc på 3-4-stjärniga hotell inkl frukost
- Bagagetransport mellan hotellen. Max 20 kg per väska
- Kartor och informationsmaterial på engelska/tyska. Ett set per rum.
- App med information och GPS-koordinater att ladda ner

I priset ingår ej: Ev färjeöverfarter ca 3 euro per person.
Eventuellt kan sk turistskatt tillkomma med ca 1-2€ per person och natt. Betalas direkt till hotellen.