Moseldalen - Trier till Koblenz

Från en vinby till nästa!
6 nätter eller fler
2024

VI ÄR SPECIALISTER PÅ MOSELDALEN
Att cykla längs Moseldalen är en fantastisk upplevelse.
Moseldalen är känt för sina fina cykelvägar, som följer flodens slingrande lopp, inga backar! Vackra vyer, en skimrande flod omgiven av vinodlingar på mer eller mindre branta sluttningar, tätt mellan vinbyarna och vinstugorna.

Cyklingen är lätt
Cyklingen i Moseldalen är lätt. Cykelvägen går mellan Trier och Koblenz, genom Trittenheim, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem med flera orter. Cykelvägen följer flodstranden och är helt avskild från bilvägen. Den räknas som en av de bästa cykelvägarna i Europa.

Välj mellan två olika program (eller gör ett eget)
Vi har gjort ett programförslag som omfattar 7 dagar med 6 övernattningar, med start i Trier och slut i Koblenz. Ca 200 km totalt.
Vi har också ett alternativ med 7 nätter som då inkluderar en vilodag på valfri ort, förslagsvis i Bernkastel-Kues eller Cochem, de lite större orterna vid Mosel.
Givetvis kan ni välja att cykla längre eller kortare sträckor.
Vi bokar enligt era önskemål, med reservation för platstillgång.

"Vi vill sent tacka för en helt otrolig upplevelse längs Mosel i somras. Trots blöt början så fungerade allt felfritt och er planering och alla förbokningar var suveränt fixat; vi är så nöjda över hela resan. Vi var iväg i 17 dagar; på väg ner smakade vi god tysk öl och efter cyklingen åkte vi till Reims för några sköna franska champagne-dagar innan hemfärd. Vi pratar varmt om er till våra vänner och anlitar er gärna igen! Hoppas allt är bra med er och att ni håller på i många år till"
Helena o Rikard

Micah Janson · 5-star review

HOTELL 

Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, i de trevligaste och mest intressanta orterna längs floden. Ni har nära till restauranger, vinstugor och sevärdheter.
Bra, typiskt tyska hotell med god frukost och sköna sängar. Flera av våra boende har egen vinproduktion, och serverar sina egna viner. Alla rum har dusch och wc.
Möjlighet finns till uppgradering av hotell, i mån av tillgång. Rum med utsikt mot floden, med balkong, högre standard etc. Pris på förfrågan.

NÄR

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum 1 april - 15 oktober 2024. Resan sker på egen hand. Ni får utförligt kartmaterial och information från oss.
Extranätter kan bokas på samtliga orter.

RESA HIT

Resa hit. Flyg, tåg eller bil från Sverige
Närmsta flygplats är Frankfurt Main flygplats. Härifrån finns tågförbindelser till Moseldalen. ww.bahn.com - Tågbiljett kan ni köpa i automat på flygplatsen. Från Frankfurts flygplats till Bernkastel-Kues tar ni först tåget till Wittlich, ca 2,15 tim, sedan buss 30 min, alternativt taxi. Avslutar ni resan i Cochem eller Koblenz finns täta tågförbindelser med Frankfurt Main flygplats. Från Koblenz tar det 1 t 10 min. Från Cochem ca 2 timmar inkl. byte i Koblenz. Det går även att flyga till Luxemburg flygplats och sedan ta buss till Trier. Ca 40 km, 50 min. Tåg hela vägen: Via Köpenhamn - Hamburg. www.bahn.com -Fråga oss om ni vill ha tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se

Dag 1. Trier

Ankomst Trier en stad med minnen från romartiden, bland annat den berömda Porta Nigra. Trier (ca 100.000 invånare) är centrum för vinhandeln i denna del av Moseldalen.

Dag 2. Trier -Trittenheim (ca 42 km).

Ni hämar ut era cyklar och börjar er cykling. Er första etapp går till Trittenheim som är en liten idyllisk vinort.

Dag 3. Trittenheim - Bernkastel-Kues (29 km).

I Bernkastel-Kues finns ett berömt torg med 400-åriga korsvirkeshus, ett vinotek med Moseldalens alla viner och Cusano stiftet. Bernkastel-Kues är kanske den vackraste orten i Moseldalen, här finner ni också det världsberömda Doctorsvinet.
Är ni sugna på mer motion kan ni promenera eller cykla upp till borgen Landshut och få en underbar vy över trakten.

Dag 4. Bernkastel-Kues - Zell (ca 38 km).
På cykel via Traben-Trarbach till Zell. Vem har inte hört talas om "Zeller Schwarzer Katz" ortens mest berömda vin. Zell är en gemytlig och livlig liten stad.

Dag 5. Zell - Cochem (ca 40 km).
Färden går vidare, de omgivande bergen blir allt högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Ni skall under dagen komma fram till Cochem. Högt upp ser ni Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad. En livlig affärsgata med många vinstugor finns också i Cochem. Innan Cochem kommer ni till Beilstein, en av de vackraste orterna vid Moselfloden, kallad Moseldalens Törnrosa.

Dag 6. Cochem - Koblenz (ca 50 km).

Antingen hela sträckan på cykel eller 10 km med båt och 40 km på cykel. Ni fortsätter längs Moselfloden, allt som oftast genomkorsar ni en liten vinby. Möjlighet att ta en flodbåt från Cochem till Treis (ca 10 km) och sedan fortsätta på cykel till Koblenz. (Med reservation för gällande tidtabell) I Koblenz flyter Mosel ut i Rhen vid det ”Tyska hörnet”, Deutsches Eck. Koblenz är en livlig turist- och affärsstad med ca 100.000 invånare. Cyklarna lämnar ni på hotellet.
Tycker ni att denna delsträcka är för lång, kan vi lägga in en mellanövernattning i t.ex. Kobern-Godorf.

Dag 7. Frukost och hemresa
Denna resa passar för både nybörjare och mer vana cyklister. Hela sträckan körs på plan mark.

Alternativ 2 (extra natt)

Vi föreslår Bernkastel-Kues eller Cochem, en par av de mest intressanta och vackraste orterna i Moseldalen. Här finns också många välkända vinfirmor och ett Vinotek med Moseldalens alla viner, inklusive ett museum som skildrar vintillverkningen genom 2000 år, alltsedan romarna kom hit och började odla vin på de branta sluttningarna. Cusano-stiftet är världsberömt liksom Doctorsvinerna. Är ni intresserade av vin finns här många möjligheter att utforska.
Moseldalen_6 nätter eller fler.pdf

Pris från 8 450 kr/person
DAGLIGEN (1 april till 15 oktober 2024)

Bagagetransport ingår. 

 DAGLIGEN 1 april till 15 oktober 2024.

Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.
Ev. kan s.k. city tax, turistskatt förekomma. Det betalas i så fall direkt till hotellen.
Pris per person i svenska kronor.

Vad ingår i resan?

- 6 alt. 7 övernattningar i rum med dusch WC och frukost. Trevliga familjehotell eller Gasthaus /Weingüter av mellanklass.
- Bagagetransport mellan hotellen. En väska per person, max 20  kg.
- Återtransport av de hyrda cyklarna.
- Kartor och info på engelska. Av reseinformation på svenska.
- Vid halvpension ingår valt antal middagar, 3-rätters. Dryck ingår ej. Obs måste bokas samtidigt som resan i övrigt! Halvpension kan ibland inte ordnas på samtliga orter, vi meddelar detta vid bokningen.