Moseldalens vinorter
Trier - Bernkastel Kues - Zell - Cochem - Traben-Trarbach

5 nätter eller valfritt antal nätter!
2024

VI ÄR SPECIALISTER PÅ MOSELDALEN
Att cykla längs Moseldalen är en fantastisk upplevelse. 
Moseldalen är känt för sina fina cykelvägar, som följer flodens slingrande lopp, inga backar! Vackra vyer, en skimrande flod omgiven av vinodlingar på mer eller mindre branta sluttningar, tätt mellan vinbyarna och vinstugorna.

Cyklingen är lätt
Cyklingen längs Moselfloden är lätt, utan backar.  Cykelväg går mellan Trier och Koblenz, genom Trittenheim, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem med flera orter. Cykelvägen följer flodstranden och är helt avskild från bilvägen. Den räknas som en av de bästa cykelvägarna i Europa.

Välj mellan två olika program (eller gör ett eget)
Vi har gjort två olika programförslag som omfattar 5 övernattningar. Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, flera av dem har egen vinproduktion. Ca 130-150 km totalt. Givetvis kan ni välja att cykla längre eller kortare sträckor. Vi bokar enligt era önskemål, begär förslag och pris. Vi är specialister på Moseldalen.
Boka gärna en extra natt på någon av övernattnings orterna så har ni tid att upptäcka allt vad Moseldalen kan erbjuda.

HOTELL 

Ni bor på trevliga familjehotell och Gasthaus av mellanklass, i de trevligaste och mest intressanta orterna längs floden. Ni har nära till restauranger, vinstugor och sevärdheter. Bra, typiskt tyska hotell med god frukost och sköna sängar. Flera av våra boende har egen vinproduktion, och serverar sina egna viner. Alla rum har dusch och wc.
Möjlighet finns till uppgradering av hotell, i mån av tillgång. Rum med utsikt mot floden, med balkong, högre standard etc. Pris på förfrågan.

NÄR

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum 1 april - 15 oktober 2024. Resan sker på egen hand. Ni får utförligt kartmaterial och information från oss.
Extranätter kan bokas på samtliga orter.

RESA HIT

Resa hit. Flyg, tåg eller bil från Sverige
Närmsta flygplats är Frankfurt Main flygplats. Härifrån finns tågförbindelser till Moseldalen. ww.bahn.com
Tågbiljett kan ni köpa i automat på flygplatsen. Från Frankfurts flygplats till Trier går tåg, tar ca 3-4 timmar. Till Bernkastel-Kues tar ni först tåget till Wittlich, ca 2,15 tim, sedan buss 30 min, alternativt taxi. Avslutar ni resan i Cochem eller Koblenz finns täta tågförbindelser med Frankfurt Main flygplats. Från Koblenz tar det 1 t 10 min. Från Cochem ca 2 timmar inkl. byte i Koblenz.
Det går även att flyga till Luxemburg flygplats och sedan ta buss till Trier. Ca 40 km, 50 min. Väljer ni att ta bilen kan ni parkera i parkeringsgarage i Trier och sedan ta tåget tillbaka efter avslutad resa, ca 1 timma från Cochem, 1,5 timmar från Koblenz.

Tåg hela vägen: Via Köpenhamn - Hamburg. www.bahn.com
Fråga oss om ni vill ha tips och råd. Jämför även med Interrailkort. www.interrail.se
PROGRAM A, 5 NÄTTER

Dag 1. Trier
Ankomst till Trier, en stad med minnen från romartiden, bland annat den berömda Porta Nigra. Trier är centrum för vinhandeln i denna del av Moseldalen och en livlig turist - och affärsstad. 

Dag 2.  Trier - Trittenheim (ca 42 km)
Ni kan hämta ut era cyklar på cykeluthyrningen från kl 09.00. Cykelturen börjar längs floden. I vinbyn Trittenheim har ni er övernattning.
 

Dag 3. Trittenheim - Bernkastel-Kues (ca 29 km)

Bernkastel-Kues är en av de mest intressanta och vackraste orterna i Moseldalen med ett berömt torg med många korsvirkeshus. Här finns också många välkända vinfirmor och ett vinotek där man kan prova Moseldalens alla viner, inklusive ett museum som skildrar vintillverkningen genom 2000 är, alltsedan romarna kom hit och började odla vin på de branta sluttningarna. 

Dag 4. Bernkastel-Kues - Zell (ca 42 km)
Cyklingen fortsätter längs floden, via Zeltingen, Wehlen, Graach och Traben-Trarbach, alla mycket kända vinorter. I Zell får man inte missa det världsberömda vinet Zeller Schwarze Katz, Svarta katten-vinet. Här finns också många svenskminnen från 30-åriga kriget. 

Dag 5. Zell - Cochem (ca 40 km)
På er fortsatta cykling ser ni hur de omgivande vinbergen blir högre och kommer allt närmare. På höjderna ser ni stolta riddarborgar och imponerade vinodlingar. Strax före Cochem rekommenderar vi ett besök i Beilstein som har en unik miljö, ofta använd för filminspelningar. Ni kommer fram till Cochem, en av de vackraste orterna längs Mosel. Högt upp ser ni Reichsburg Cochem, en promenad dit upp lönar sig, utsikten är fantastisk. Strandpromenaden är lång och utflyktsbåtarna ligger på rad. Cyklarna lämnas på hotellet.

Dag 6. Hemresa. Tåg går från Cochem via Koblenz till Frankfurts flygplats.
PROGRAM B, 5 NÄTTER

Dag 1. Trier.

Ankomst till Trier, en stad med minnen från romartiden, bland annat den berömda Porta Nigra. Trier är centrum för vinhandeln i denna del av Moseldalen och en livlig turist- och affärsstad. 

Dag 2. Trier -Trittenheim (ca 42 km) 

Ni hämtar ut era cyklar från cykeluthyrningen och börjar färden längs Moseldalen. Övernattning i vinbyn Trittenheim. 

Dag 3. Trittenheim - Bernkastel-Kues - Traben-Trarbach (ca 51 km)
Bernkastel-Kues är en av de mest intressanta och vackraste orterna i Moseldalen med ett berömt torg med många korsvirkeshus. Här finns ett Vinotek med Moseldalens alla viner och ett vinmuseeum som skildrar vintillverkningen under 2000 år, alltsedan romarna kom hit och började odla vin på de branta sluttningarna. Ni fortsätter till Traben-Trarbach (22 km) för övernattning. Traben-Trarbach är också en berömd vinort med fina Jugendhus och en vacker strandpromenad. Möjlighet att ta en flodbåt, beroende på tidtabell (www.moselrundfahrten.de

Dag 4. Traben-Trarbach - Zell - Cochem. (ca 58 km)

Cykelturen fortsätter längs floden. I Zell får man inte missa det världsberömda vinet Zeller Schwartze Katz, Svarta kattenvinet. Före ankomst till Cochem rekommenderar vi ett stopp i Beilstein, en av de vackraste orterna i Moseldalen, ofta använd för filminspelningar. Härifrån finns möjlighet att ta en flodbåt till Cochem (ca 12 km, beroende på tidtabell) . 

Dag 5. Cochem - Koblenz (ca 50 km)

Ni fortsätter längs floden. Vi rekommenderar ett stopp i Winningen, en förtjusande vinby. Koblenz är en livlig turist- och handelsstad. Här flyter Mosel ut i Rhen vid det s.k. Tyska hörnet "Deutsches Eck". längs båda floderna finns vackra strandpromenader. Cyklarna lämnas på hotellet.

Dag 6. Hemresa. Tåg finns direkt till flygplatsen Frankfurt am Main.

Moseldalen 5 nätter.pdf

Pris från  7 550 kr/person

DAGLIGEN (1 april till 15 oktober 2024) 
Bagagetransport ingår. 

Priser 2024 

* Halvpension går inte alltid på alla orter. Vi erbjuder alltefter tillgång.
Priset gäller per person i svenska kronor.

Vad ingår i resan?

- 5 övernattningar i rum med dusch WC och frukost. Trevliga familjeägda hotell, Weingüter eller Gasthaus av mellanklass
- Bagagetransport mellan hotellen. En väska per person, max 20 kg.
- Kartor och info på tyska/engelska/svenska.
- Vid halvpension ingår 3-rätters middag. Dryck ingår ej. OBS: halvpension måste bokas samtidigt som resan i övrigt! Vissa datum går det inte att ordna på alla orter, men vi meddelar vid bokningen.

Ev. kan s.k. City tax, turistskatt, förekomma. det betalas i så fall direkt till hotellen. Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.