MAT, VIN & HISTORIA
ETT HOTELL 7 NÄTTER
2024

MAT, VIN & HISTORIA UTAN ATT BYTA HOTELL
Drömmen om Toscana, låt den gå i uppfyllelse med en härlig cykeltur!
Toscana är förmodligen Italiens mest kända och mest älskade landskap. Här möter vi god mat, goda viner, vänliga människor, ett böljande landskap med cypresser, vingårdar och tusenåriga byar.
 
Ni bor på samma hotell hela veckan. Ni bor 7 nätter i Montecatini Terme som är en idealisk utgångspunkt för att uppleva allt vad detta område har att erbjuda, Florens, Pisa, Medelhavet, San Gimignano, Chiantiområdet m.m. Montecatini är en berömd kurort med en lugn och rofylld atmosfär. Massor av restauranger och affärer och även stort nöjesutbud. Ert 4-stjärniga hotell har pool, spa, m m.

Cyklingen är normal till sportig
Cyklingen i detta område är av varierande svårighetsgrad, normal - svår.
(3 på en 4-gradig skala)
De böljande kullarna innebär uppförsbackar, men också nedför. Cyklingen sker på egen hand och går på småvägar, ibland bruksvägar. Men i närheten av de större städerna få man räkna med en hel del trafik. Total längd 240 km.
Vår rutt i Toscana är kompletterad med transfer och tåg vissa sträckor för att er upplevelse skall bli så komplett som möjligt.

HOTELL 

Grand Hotel Croce di Malta, centralt beläget i Montecatini Terme. 4 stjärnor. Bar, restaurang, pool med solterrass, spaområde. www.crocedimalta.com
Möjlighet att boka halvpension.
Ni kan välja mellan 2 hotellkategorier, Superior och De Luxe. Rummen är modern och ljust inredda med all komfort. De Luxe rummen är större med ytterligare komfort.

NÄR

Resstart
Valfri lördag 30 mars - 12 oktober 2024. Resan sker på egen hand.
Resstart = första övernattningen.

RESA HIT

Närmsta flygplatser är Florens och Pisa, därifrån tåg till Montecatini. tar ca 1 timma.
Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast via nätet.
Tågbiljetter hittar ni på www.trenitalia.com.
Tåg hela vägen från Sverige går också bra. Fråga oss.

Dag 1. Ankomst Montecatini
Under kvällen ca 18.30 får ni information och cyklar av vår lokala samarbetspartner.
Vi rekommenderar en kvällspromenad i denna vackra kurort, där man kan strosa runt på promenadstråket och i parken.

Dag 2. Utflykt i Val di Nievole (ca 40 km)
Färden går på fina vägar, genom olivodlingar till den lilla orten Serravalle. Den fina utsikten över dalen är belöning för uppförsbacken, liksom den vackra färden ner mot Montecatini. Vi föreslår ett besök i Montecatini Alto, som ni passerar på vägen ner, med en paus på den vackra Piazza Giusti.

Dag 3. Utflykt till Monte Pisano och till kusten (ca 50 km + transfer och tåg)
Idag får vi en transfer upp till toppen av Monte Pisani (900 m). Härifrån har ni en fantastisk utsikt över Pisa och Medelhavet. Nedfarten går på en fin cykelväg ända ner till det lutande tornet i Pisa. Vidare till medelhavskusten och genom parkområdet Macchia Lucchese till Viareggio, berömd badort. Återresa med tåg (ingår).

Dag 4. Utflykt till Florens med tåg
En vilodag från cyklingen kanske, med en tågresa till Florens. Florens är Toscanas huvudstad och berömt i hela världen för sina konstskatter. Alternativt kan ni stanna i Montecatini, ta det lugnt, njuta av hotellets spaanläggning eller göra en cykeltur i omgivningarna. Tågresa ingår (ej cykel).

Dag 5. Utflykt till San Gimignano (ca 55 km + transfer).
Transfer till Casciana Terme. På cykel genom vinodlingar på underbart vackra vägar till San Gimignano. Ni får se landskapsbilder som ni bara trodde existerade på tavlor. San Gimignano är en välbevarad medeltida stad vid pilgrimsleden Via Francigena, känd för sina många torn. Här odlas ett vin som heter Vernaccia, som inte odlas någon annanstans. Värt att provsmaka, ett friskt och gott vitt vin. Transfer tillbaka till Montecatini.

Dag 6. Utflykt till Vinci i Chiantidistriktet (ca 55 km).
Med cykel på små vägar genom olivodlingar från Montecatini till Vinci i vindistriktet Chianti. I Vinci föddes Leoardo da Vinci och här finns ett museum över detta universalgeni. Ni återvänder per cykel genom det böljande lanskapet Montalbano.

Dag 7. Utflykt till Lucca (ca 40 km + tågresa)
Ert första mål är den lilla medeltida vinorten Montecarlo, där det framställs vita viner. Längs vinvägen ”Colline Lucchesi”, förbi Villa Torriggiani till Lucca. Ni kan cykla på den historiska stadsmuren som är flera meter bred. Lucca är en mycket välbevarad medeltida stad. Här föddes bland annat den berömde kompositören Puccini. Tillbaka till Montecatini med tåg.
 
Dag 8. Frukost och hemresa

Pris från 10 800 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024
Avresedatum: valfri lördag 30 mars till 12 oktober 2024

Priset gäller per person i svenska kronor.
 Resan sker på egen hand. Andra datum på förfrågan!

Vad ingår i resan?

- 7 övernattningar i rum med dusch/wc, i vald kategori
- 7 x frukost
- Vid halvpension ingår 7 trerättersmiddagar. Dryck ingår ej.
- Samtliga tågresor och transfers enligt program
- Välkomstdrink
- Informationsmöte med vår lokala samarbetspartner på engelska.
- Kartor och informationsmaterial. Ett set per rum.
- Tillgång till utomhuspool och gym
- Vägbeskrivningar på engelska, app med GPS-data kan laddas ner
- Service – Hotline
I priset ingår ej: resa till och från Montecatini, drycker till maten, dricks (frivilligt), samt övrigt som ej är nämnt under ingår ovan. För reseförsäkring och avbeställningsskydd - kontakta ert försäkringsbolag.