Nyhet 2024!

Gardasjön  – med boende på ett hotell och intressanta utflykter runt sjön.
5 nätter

GARDASJÖN MED BOENDE PÅ ETT HOTELL
I norra Italien ligger den sagolikt vackra Gardasjön, mellan Milano och Venedig, nära romantiska Verona där Shakespears Romeo och Julia utspelade sig. Gardasjön är Italiens största sjö och bjuder på kristallklart vatten, dramatiska berg, vinodlingar och små charmiga städer och byar.
 
Våra resor till Gardasjön tar dig till fantastisk natur, god mat och små städer där varenda en behållit sin traditionella charm. Om du åker hit under sommaren så kan du kombinera allt detta med sol och bad. Det finns nämligen stränder, både små och lite större, i flera av städerna längs med sjön.
 
De södra delarna av Gardasjön har ett mindre kuperat landskap jämfört med i norr. Här råder ett milt medelhavsklimat med blomstrande oliv- och citronträd vilket är ovanligt så här långt ifrån medelhavskusten. Runt städerna Bardolino och Lazise breder vinodlingarna ut sig och här produceras några av världens mest kända viner. Missa inte den lilla hamnstaden Peschiera med sina vackra kanaler fyllda av färgglada små båtar.
 
I Sirmione kan du koppla av i de varma källorna som har gjort staden till ett populärt semestermål allt sedan romartiden. Njut av en krämig gelato medan du vandrar längs kullerstensgatorna och insuper den härliga atmosfären som hämtad från Gamla världen. Missa inte ett besök på Grotte di Catullo, ett av norra Italiens mest välbevarade romerska residens. De sönderfallande stenvalven och murarna ligger uppe på en bergssluttning i olika terrasser och omges av cypresser och olivträd. Njut av den vackra utsikten över sjön eller besök museet med gamla romerska föremål.

Cyklingen är lätt
Cyklingen går på bruksvägar, småvägar och cykelvägar, valda med tanke på familjer. Mestadels platt, några få upp- och nedförslut. Bra för er som vill ta med barnen på cykelsemester.
 

HOTELL 

Ni bor 5 nätter på Hotel Borgo Stazione. www.borgostazione.com. Ett hotell inriktat på cykelturister med swimmingpool och trädgård. Hotellet ligger i Mincioparken, några kilometer från den lilla hamnstaden Peschiera di Garda. Extranätter kan bokas, minimum 2 nätter.
Härifrån gör ni utflykter, se program.

NÄR

Resan kan startas valfri söndag under perioden 31 mars – 22 september 2024. Resan sker på egen hand. Utresedatum bestämmer priset.

RESA HIT

Resa hit med flyg, tåg eller bil
Närmsta flygplatser är Milano, Bergamo, Verona, Bologna eller Venedig.
Sedan tåg till Peschiera di Garda. www.trenitalia.com
Kommer ni med bil kan ni parkera vid hotellet. Det går även utmärkt att ta tåget hela vägen från Sverige. Fråga oss om tips och råd.

Dag 1. Individuell ankomst till ert hotell.
Ni checkar in på ert hotell där ni skall bo alla 5 nätter. På kvällen middag på Trattoria della Passeggiata (ca 400 meter från hotellet).

Dag 2. Måndag. Utflykt till Solferino. Ca 45 km på cykel.
Er första cykeldag går genom frukt- och vinodlingar. Regionens mest typiska vin är den vita Lugana. Ni kommer till Solferino, plats för det kända slaget som slutligen enade Italien. Längs vägen ser ni några historiska slott, Monzambano, Castellaro, Lagusello, Pozzolengo och Ponti sul Mincio. Middag.

Dag 3. Tisdag. Utflykt till Mantova – Borghetto – Sigurtaparken. (Transfer + ca 45 km på cykel).
Dagen börjar med en transfer, inkl. cyklar, till den förtjusande renässans staden Mantova, ibland benämnd som ”en sovande skönhet”. Härifrån cyklar ni längs Minciofloden till byn Borghetto, listad som en av Italiens vackraste byar, och liksom grannbyn Valeggio känd för sina tortellini. Dags för ett besök i den imponerande parken Sigurtá. Parco Giardino Sigurtà är en naturpark på 60 hektar i staden Valeggio sul Mincio, med gräsmattor och skog, en miljon tulpaner och 30 000 rosor, 18 dammar och sjöar, en labyrint och en 400 år gammal ek. Här finns också en bondgård med massor av djur såsom getter, får, kaniner etc.

Dag 4. Onsdag. Utflykt till Garda med båttur (ca 40 km på cykel).
Ni tar en kort cykeltur till Peschiera och sedan en färja över Gardasjön till Garda, en liten stad som gett sitt namn åt sjön. Sedan upp på cyklarna och cykla längs med sjön till Bardolino, känd vinort. Ni kan även göra en avstickare till byn Lazise, också en känd vinby. På vägen tillbaka till Peschiera passerar ni flera nöjes – och lekparker. Middag.

Dag 5. Torsdag. Utflykt till Sirmione (ca 45 km på cykel).
Ni cyklar längs kullarna i södra delen av Gardasjön och kommer till Sirmione, Sirmione är mycket pittoreskt och väldigt populärt, här finns massor av butiker, caféer och restauranger. Missa inte Catullos grottor, ruinerna av en romersk villa byggd mellan slutet av 1:a århundradet f.Kr. och början av 1:a århundradet e.Kr. vid den nordligaste änden av Sirmione-halvön på Gardasjöns södra strand. Middag.

Dag 6. Fredag.
Hemresa eller boka några extra nätter.
OBS fredag-lördag minimum 2 nätter.
Gardasjön boende på ett hotell.pdf

Pris från 9 500 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024
Vi bokar in er på valfritt datum under perioden 31 mars t o m 22 september 2024

Dessa priser gäller per person för vuxen.
Utresedag: Söndagar 31 mars – 22 september 2024.
Tillkommer eventuell turistskatt "citytax" som betalas direkt till hotellen. Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Vad ingår i resan?

- 5 övernattningar i dubbelrum med dusch o wc, inkl frukost, på Hotel Borgo Stazione.
- 4 middagar (ej middag tisdag)
- Transfer från hotellet till Mantova dag 3, inkl cykel
- Färjebiljett Peschiera-Garda dag 4, inkl. cykel.
- App att ladda ner med kartor, vägbeskrivningar, sevärdheter, GPS-koordinater.
- Service hotline