Florens-Rom, 7 nätter
2024DRÖMMEN OM TOSCANA, LÅT DEN GÅ I UPPFYLLESE MED EN HÄRLIG CYKELTUR!
Känner du redan till historien om Franciskus av Assisi? Eller känner du till Ponte Vecchio i Florens? PÅ denna cykelresa kommer ni även till historiska sevärdheter som Assisi, Perugia, Spoleto och Narni, som tar er tillbaka till medeltiden.
Du kommer definitivt att göra spännande upptäckter på denna cykeltur från Florens till Rom i vackra Italien! Ciao e Benvenuto i hjärtat av stöveln! Cykla förbi historiska scener och genom små medeltida byar. Resan tar dig till vackra Rom där Fontana di Trevi, Colosseum och Forum Romanum väntar på dig.
Unna dig en gelato eller en krämig cappuccino på Piazza Navona och titta på storstadens liv och rörelse!
 
Cyklingen är medelsvår till sportig
Cyklingen i detta område är av varierande svårighetsgrad och går på backiga vägar, emellanåt med helt platta sträckningar.
Underlaget är huvudsakligen asfalt, cykelvägar eller mindre allmänna vägar. Vissa partier med dåligt underlag. Vissa korta sträckor med mer trafik, framförallt i närheten av städerna.

HOTELL 

Hotellen är 3-stjärniga eller 4-stjärniga. I Narni ett enkelt men centralt 3-stjärnigt hotell.

NÄR

Valfri lördag 30 mars  - 29 juni samt från 24 augusti - 12 oktober 2024. Resan sker på egen hand.

RESA HIT

Närmsta flygplatser är Florens och Pisa och Rom. Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast via nätet. Ingår ej i resans pris.
Tåg hela vägen från Sverige går också bra. Fråga oss.

Dag 1. Ankomst Florens.
Under eftermiddagen/kvällen får ni information och cyklar av vår lokala samarbetspartner. Vi rekommenderar en kvällspromenad i Florens vackra centrum med så många historiska sevärdheter.

Dag 2. Florens – Passignano sul Trasimeno. Ca 60 km på cykel + tågresa
Ni börjar dagen med en tågresa till Arezzo. Här kan ni besöka de vackra kyrkorna och palatsen. Ni cyklar sedan längs vackra cykelvägar genom dalgången Vald di Chiana, omgiven av de typiska toskanska kullarna. Ni passerar Cortona och kommer till sjön Trasimeno, här slogs Hannibal mot romarna. Natten tillbringar ni i Passignano.

Dag 3. Passignano sul Trasimeno – Perugia. Ca 35 km på cykel.
Ni cyklar längs sjön Torricella och fortsätter sedan över öppna fält, böljande kullar och idylliska små byar till Perugia. Perugia har en av Italiens trevligaste shoppinggator. Ni kan beundra katedralen San Lorenzo, Palazzo dei Priori eller den etrusiska arken. Umbriens huvudstad är fascinerande!

Dag 4. Perugia – Assisi. Ca 30 km på cykel.
Ni korsar floden Tibern och sedan har ni endast några kilometer kvar till den helige Fransiskus födelsestad som ligger på en kulle. Strax före Assisi kan ni besöka en av Umbriens vackraste heliga platser, Santa Maria degli Angeli. Assisi är bland annat känt för sina många medeltida fresker av Giotto.

Dag 5. Assisi – Spoleto. Ca 55 km på cykel.
Ni cyklar längs foten av det mäktiga berget Monte Subasio, till den välbevarade medeltida staden Spello. Ni fortsätter sedan längs dalgången Valle Umbra till Spoleto. På de omgivande kullarna ser ni städer som Montefalco, Trevi, Campello. Ni passerar över en 80 meter hög akvedukt med en fantastisk utsikt.

Dag 6. Spoleto – Narni. Ca 45 km på cykel.
Ni fortsätter på vackra vägar till Terni och vidare till Narni. Terni är känt för sina fantastiska bakverk och för att ha regionens mest kreativa kök. Narni med sina medeltida gator tar er tillbaka i tiden.

Dag 7. Narni – Rom. Ca 60 km på cykel + tågresa utan cykel.
Ni är i hjärtat av Umbrien, med slående grönska om omgivande höga berg. Ni kommer till Calvi, regionens sista stora stad. Njut av stillheten innan ni tar tåget till Rom, med dess intressanta historia och oräkneliga sevärdheter. Cyklarna lämnas i Poggio Mirteto innan ni stiger på tåget.
 
Dag 8. Frukost och hemresa. Eller varför inte några extra dagar i Rom.

Pris från 14 950 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024
Valfri lördag 30 mars - 29 juni samt 24 augusti - 12 oktober 2024

Priset gäller per person i svenska kronor.
Valfri lördag 30 mars - 29 juni samt 24 augusti - 12 oktober 2024. Resan sker på egen hand. Andra datum på förfrågan!

Vad ingår i resan?

- 7 övernattningar i rum med dusch/wc. 3- och 4-stjärniga hotell. I Narni ett enkelt men centalt 3-stjärnigt hotell
- 7 x frukost
- Bagagetransport mellan hotellen
- Informationsmöte med vår lokala samarbetspartner på engelska.
- Kartor och informationsmaterial, ett set per rum, på engelska
- Vägbeskrivningar på engelska, appmed GPS-data för nedladdning
- Tågresa inkl. cykel mellan Florens och Arezzo
- Tågresa från Poggio Mirteto till Rom utan cykel. Cykeln lämnas i Poggio Mirteto.
- Service – Hotline