BODENSJÖN RUNT KORTA ETAPPER

6 NÄTTER

BODENSJÖN ÄR EN AV EUROPAS VACKRASTE SJÖAR
Här möts Tyskland, Österrike och Schweiz. Här ser man de storslagna Alperna i bakgrunden och de grönskande fruktträdgårdarna och vinodlingarna längs stränderna.
Klimatet är milt och behagligt, från tidig vår till sen höst. Runt hela sjön finns en cykelväg ”Bodensee Radweg”, som utgör en perfekt tur för de allra flesta cyklister. Städerna och byarna runt sjön är vackra och välkända. Konstanz med blomsterön Mainau, är älskad inte minst av oss svenskar, Lindau, Bregenz, Friedrichshafen. Meersburg för att nämna några.
På denna resa får ni uppleva Europas högsta vattenfall - Rhenfallen.

Cyklingen är lätt
Bodensee Radweg, cykelvägen runt hela sjön, är en av de populäraste i hela Europa. De asfalterade cykelvägarna går mestadels direkt vid stranden, ibland på de vägar som löper läng sjön, mestadels utan backar. För den som så önskar kan cykelvägen kompletteras med båtsträckor. Denna resa är på ca 285 km. Dag 2 och 7 några stigningar men i övrigt helt platt.

HOTELL 

Ni bor på trevliga, välbelägna hotell, 2 - 3 stjärnor dvs god mellanklass. Alla rum med dusch och wc. Extranätter kan bokas på valfri övernattning sort.
Vi bokar enligt era önskemål.

NÄR

När vill ni resa?
Vi bokar in er på valfritt datum under perioden 14 april t o m 3 oktober 2024.
Resan sker på egen hand.
Avresedatum = första övernattningen på resan (dag 1).

RESA HIT

Resa hit med flyg, tåg eller bil
Närmsta flygplats är Zürich. Bland annat SAS har flera avgångar. Härifrån finns tåg direkt från flygplatsen till Konstanz, tar ca en timma. Biljett kan lösas på flygplatsen. Kommer ni med bil erbjuds inhägnad parkering för 550 kr för hela resans längd. Bokning av P-plats görs i samband med bokning av resan.
Tåg från Sverige går bra via Köpenhamn och Hamburg. www.bahn.com
Fråga oss om tips och råd.

Dag 1. Ankomst Konstanz.
Konstanz grundades av romarna redan på 200 talet, så börja gärna besöket med en promenad i gamla stan eller om tid finns, ett besök på blomsteräng Mainau, som skapades av Greve Lennart Bernadotte. Under kvällen kan ni hämta ut era cyklar. Övernattning i Konstanz eller dess omgivningar
 

Dag 2. Konstanz - Ludwigshafen/Uberlingen, ca 35-50 km.
Er första cykel etapp tar er till den anrika kurorten Radolfzell. Ni korsar halvön Bodanrück, en liten stigning här, men sedan har ni en fantastisk vy över den övre delen av Bodensjön, kallad Uberlinger See. Ni kommer till staden Uberlingen, med en vacker strandpromenad. Övernattning i Ludwigshafen eller Uberlingen.

Dag 3. Uberlingen - Kressbronn/Nonnenhorn/Lindau  (ca 50-60 km).

Idag går cykelturen genom vinodlingar till Friedrichshafen, känd som Zeppelinstaden efter greve von Zeppelin, militär och uppfinnare, mest känd som byggare av styrbara luftskepp, därefter kallade Zeppelinare. Den 2 juli 1900, över Bodensjön, företog Zeppelin den första uppstigningen med det 128 meter långa luftskeppet LZ 1. I Unteruhldingen kan ni besöka det berömda Pålhusmuseet. Den urgamla staden Meersburg, vin, frukt och en underbar utsikt över alperna får vi uppleva under cykelturen till dagens mål Kressbronn, alternativt Nonnenhorn eller Lindau.

Dag 4. Lindau – Arbon. (Ca 50 km)
Kressbronn - Höchst/Rorschach. (ca 40-50 km)
Sträckan dag 4 + dag 5 är totalt ca 70 km, så de varierande dagsetapperna beror på 
övernattning sort.
Färden går genom fruktodlingar till Lindau, på en ö i Bodensjön. Vidare till Bregenz i Österrike, berömd för sin festspelsscen ute i sjön, störst i världen i sitt slag. Vidare till dagens slutmål i området Rorschach alt. Höchst eller Arbon.


Dag 8. Hemresa. Eller förlängning.

Dag 5. Arbon – Konstanz. (Ca 35 km)
Höchst - Konstanz (ca 60 km) . Sträckan dag 4 + dag 5 är totalt ca 70 km så de varierande dagsetapperna beror på övernattnings ort.

Idag passerar ni Romanshorn, den viktigaste hamnstaden vid Bodensjön. Vidare genom den schweiziska kantonen Thurgau till Konstanz. Om ni inte hann med det första dagen, kanske ni passar på att besöka Mainau idag. Övernattning i Konstanz eller dess omgivningar.

Dag 6. Konstanz - Schaffhausen (ca 50 km)
På cykel längs med södra stranden av Untersee, genom små idylliska byar till staden Stein am Rhein. Färden går växelvis genomTyskland och Schweiz, fram till dagens slutmål Schaffhausen, även kantonhuvudstad. Stadens invånare har tävlat med varandra om att göra de vackrast utsmyckade husgavlarna.
Dag 7. Schaffhausen - Rhenfallet - Konstanz. (ca 45 km + båtresa)
Utflykt till Rhenfallen, det högsta vattenfallet i Europa. En båt tar er det sista stycket fram till vattenfallet. Sedan per cykel tillbaka till Stein am Rhein för vidare färd till Gaienhofen. Där tar ni en färja till ön Reichenau, känd sedan medeltiden och idag på UNESCOs världsarvslista. Sedan en kort träcka med cykel tillbaka till Konstanz.

Pris från 9 600 kr/person

Bagagetransport ingår. 

Priser 2024 

Eventuellt kan sk turistskatt tillkomma med 1 -2€ per person och natt. Betalas direkt till hotellen. Halvpension kan inte bokas på denna resa. Det finns gott om caféer och restauranger längs rutten och på de olika övernattnings orterna.
Priser per person i svenska kronor.
Utresedag: VALFRI. Avresedatum bestämmer priset.
Barnrabatter
Gäller för barn som delar rum med två vuxna:
0-5 år 100 %, 6-11 år  50%, 12-17 å
r  25%
Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Vad ingår i resan?

-Service hotline
-7 övernattningar i dubbelrum med dusch o wc, inkl frukost, i vald kategori
-Bagagetransport mellan hotellen. Valfritt antal väskor, max 20 kg per väska
-Kartor och vägbeskrivningar på engelska, en uppsättning per rum
-Entré Rosgarten Museum i Konstanz inkl en kopp kaffe
-Båtresa Gaienhofen - Reichenau inkl. cykel.
-Båtresa vid Rhenfallen