BODENSJÖN ETT HOTELL 
FEM NÄTTER


BODENSJÖN ETT HOTELL I FEM NÄTTER MED LÄTT CYKLING
Passande för nybörjare och familjer.
Bodensjön är en av Europas vackraste sjöar, här möts Tyskland, Österrike och Schweiz. Här ser man de storslagna Alperna i bakgrunden och de grönskande fruktträdgårdarna och vinodlingarna längs stränderna.
Klimatet är milt och behagligt, från tidig vår till sen höst. Runt hela sjön finns en cykelväg ”Bodensee Radweg”, som utgör en perfekt tur för de allra flesta cyklister. Städerna och byarna runt sjön är vackra och välkända. Konstanz med blomsterön Mainau, är älskad inte minst av oss svenskar, Lindau, Bregenz, Friedrichshafen, Meersburg för att nämna några.
Denna variant har vi gjort för er om inte vill byta hotell varje dag utan bo på ett ställe och därifrån göra utflykter. Konstanz är en perfekt utgångspunkt, med cykel och färja når ni de flesta orterna längs Bodensjön. Perfekt resa för er som gärna tar med barnen på cykelsemester.

Cyklingen är lätt -Bodensee Radweg, cykelvägen runt hela sjön, är en av de populäraste i hela Europa. De asfalterade cykelvägarna går mestadels direkt vid stranden, ibland på de vägar som löper läng sjön, mestadels utan backar.

HOTELL 

Vårt program omfattar 6 dagar med 5 övernattningar, med boende på ett hotell i Konstanz.
Kategori B: Apartment-Hotel Konstanz. www.apartment-hotel-konstanz.de
alternativt ABC-Hotel. www.abc-hotel.de. dubbelrum med en eller två extrasängar
Kategori A: Hotel Halm. www.hotel-halm.de. Dubbelrum med en eller 2 extrasängar. Om inte dessa hotell är lediga, finns liknande alternativ.
Extranätter kan bokas. Halvpension kan inte bokas på denna resa.

NÄR

När vill ni resa?
Avresa varje dag 14 april – 3 oktober 2024.
Avresedatum = första övernattningen (dag 1).

RESA HIT

Resa hit med flyg, tåg eller bil
Närmsta flygplats är Zürich. Bland annat SAS har flera avgångar. Härifrån finns tåg direkt från flygplatsen till Konstanz, tar ca en timma. Biljett kan lösas på flygplatsen. Kommer ni med bil erbjuds inhägnad parkering för 550 kr för hela resans längd. Bokning av P-plats görs i samband med bokning av resan.
Tåg från Sverige går bra via Köpenhamn och Hamburg. www.bahn.com
Fråga oss om tips och råd.

Dag 1. Ankomst Konstanz.
Konstanz grundades av romarna redan på 200 talet, så börja gärna besöket med en promenad i gamla stan eller om tid finns, ett besök på blomsterön Mainau, som skapades av Greve Lennart Bernadotte. Under eftermiddagen/kvällen kan ni hämta ut era bokade cyklar. Övernattning i Konstanz 5 nätter.

Dag 2. Utflykt till Lindau, ca 50 km på cykel + båtresor.
Ta färjan över sjön till Meersburg och cykla längs sjöstranden genom vinodlingar och små byar till Friedrichshafen, känd som Zeppelinstaden efter greve von Zeppelin, militär och uppfinnare, mest känd som byggare av styrbara luftskepp, därefter kallad Zeppelinare. Den 2 juli 1900, över Bodensjön, företog Zeppelin den första uppstigningen med det 128 meter långa luftskeppet LZ 1. Fortsätt till Lindau, en kulturminnesskyddad stad som ligger på en ö i Bodensjön. Lindau är en förtjusande stad med vacker strandpromenad och trånga små gränder. Återresa till Konstanz med färja.

Dag 3. Utflykt till blomsterön Mainau. Ca 15 km på cykel.

Blomsterön Mainau skapades av Greve Lennart Bernadotte, och drivs idag vidare av hans barn och barnbarn. På våren blommar tusentals tulpaner och hyacinter, sedan kommer rhododendron och rosor m.m. Barnlandet på Mainau utövar en magnetisk dragningskraft på alla åldrar och här kan man beskåda den blommiga ugglan, påfågeln och andra fantasifulla växtskulpturer. För de yngre finns också en gård med ponnys, getter och kaniner. På www.mainau.de  kan ni läsa mer. Man får inte ta med cyklarna in i parken men det finns dragkärror att låna.

Dag 4. Utflykt Uberlingen och Meersburg. Ca 55 km + färja.
På cykel till Wallhausen där ni tar en färja över till Uberlingen och följer sedan sjöstranden, med en underbar utsikt över Bodensjön till den medeltida staden Meersburg. Möjlighet att besöka slottet Salem, en barockbyggnad med trädgård, utställningar, café m.m. www.salem.de . Tillbaka till Konstanz med färja från Meersburg.

Dag 5. Utflykt till ön Reichenau och Gaienhofen. Ca 50 km + båtresa.

På cykel till ön Reichenau, känd sedan medeltiden och idag på UNESCOs världsarvslista. Sedan med färja till Gaienhofen. På cykel längs med halvön Höri till Stein am Rhein, med vackert utsmyckade husgavlar. Sedan en kort sträcka med cykel tillbaka till Konstanz.

Dag 6. Hemresa
Efter frukost hemresa.

Pris från 5 950 kr/person

Bagagetransport ingår. 

Priser 2024 

Avresa varje dag under perioden 14 april t o m 3 oktober 2024.
Ankomstdatum bestämmer priskategorin.
Barnrabatter
Gäller för barn som delar rum med två vuxna:
0- 6 år 100 % - 6- 11 år 50 % samt 12--17 år 25 %
Barnstol är gratis samt önskas följecykel/släpvagn går detta att hyra för en summa av 550 kr .
Eventuellt kan s k turistskatt tillkomma med 1 -2 € per person och natt. Betalas direkt till hotellen. Halvpension kan inte bokas på denna resa. Samtliga tider och priser med reservation för ändringar.

Vad ingår i resan?

- 5 övernattningar i dubbelrum med dusch o wc, inkl frukost i vald kategori
- Kartor och vägbeskrivningar på engelska, ett set per rum
- Entré Rosgarten Museum i Konstanz inkl en kopp kaffe
- Entré till slottet Salem
- Båtresa Lindau – Konstanz inkl. cykel
- Båtresa Reichenau - Gaienhofen inkl. cykel.
- Båtresa Wallhausen-Uberlingen inkl cykel
- Båtresa Konstanz - Meersburg inkl. cykel
​​​​​​- Båtresa Meersburg - Konstanz inkl. cykel
- Service hotline
I priset ingår ej: Entré till Mainau