Upptäck Portugals vackra soliga Algarve kust


7-NÄTTERS TUR ALTERNATIVT EN KORTVARIANT MED 3 - 4 ÖVERNATTNINGAR!
Från Faro till den lilla idylliska staden Tavira och sedan längs hela kuststräckan till Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästligaste udde. En cykeltur som tar er längs vita sandstränder, laguner, gyllene klippor men även genom en del av Portugals historia med minnen från berömda upptäckare och det tidiga moriska inflytandet.
 
En oförglömlig resa!
Cyklingen är medelsvår. Cyklingen går på små, mestadels asfalterade vägar, utan mycket trafik. En del uppförsbackar och därmed även nedförsbackar, får man räkna med. I högsäsong, mitten av juni till mitten av september får man räkna med mer trafik. Ca 270 km totalt.
Vi rekommenderar e-treekingbikes eller e-touringbikes på denna cykelresan!

HOTELL 

Ni bor på typiska portugisiska små hotell/pensionat, 3-4 stjärnor med frukost.
Halvpension går att boka. Pris på förfrågan. Extranätter kan bokas på alla orter längs resan. Pris på förfrågan.

NÄR

Vi bokar in er på valfritt datum under hela 2024. Resan kan genomföras januari – december, valfri dag hela året.
Avresedatum = första övernattning, dag 1.

RESA HIT

Närmsta flygplats är Faro. Från flygplatsen till ert hotell kan ni ta en taxi.
Resan till och från Faro ingår ej. Biljetter bokar ni billigast och bäst själva på nätet.

Dag 1. Ankomst Faro
Ta en taxi till ert hotell.
Under eftermiddagen/kvällen informationsmöte på engelska med vår lokala samarbetspartner, cykelutlämning m.m.

Dag 2. Tåg från Faro till Vila Real de S. Antonio. På cykel till Tavira. Ca 34 km, 260 m stigning.
Ni blir åtföljd till tåget av vår lokala samarbetspartner. När ni stiger av tåget i Vila Real de Santo Antonio, ca 11.00  börjar ni er cykling längs med floden Guadiana ut tillhavet. Ni cyklar genom pinjeskogar, citron- och vinodlingar och passerar Cacela Velha, en liten stad full av historia, med vita hus och en gammal fästning. Här börjar Ria Formosa, ett vackert naturreservat med 60 km av sandbankar, öar och små kanaler, som sträcker sig bortom Faro. Här finns ett rikt fågelliv, stora musselodlingar och saltbäddar som ger det fina saltet ”Flor de Sal”. På små cykelvägar kommer ni till Tavira, en vacker, välbevarad stad.

Dag 3. Tavira – Faro. Ca 46 m på cykel. 300 m stigning.
På fina cykelvägar och med Atlant brisen i ansiktet cyklar ni vidare, genom fiskebyn Santa Luzia och Pedras del Rei till Fuseta. Ta en paus i hamnen och titta på fiskarna i deras färgstarka båtar. Fortsätt sedan till den större fiskehamnen Olhao, på vägen finns ett besöks centrum. Olhao har också en fin gammal stadskärna med många fiskrestauranger. Fina, välskyltade cykelvägar tar er in till Faro, Algarves huvudstad. Faro är känd och omtyckt för sina fint renoverade byggnader från 1500- och 1800-talet. Cykla igenom staden, förbi hamnen och ni kommer till ert hotell.

Dag 4. Faro – Olhos de Agua. Ca 42 km på cykel, 320 m stigning.
Ni återvänder till naturreservatet Ria Formosa, och försätter sedan på småvägar längs havet, förbi laguner med vadarfåglar, flamingos och storkar, förbi tjusiga villor, parker och golfbanor. Stanna gärna till i en liten vik för en paus. Ni cyklar genom hamnen Vilamoura, med över 800 båtplatser, en av de största privata hamnarna i Portugal. Över en liten bro kommer ni till den långa sandstranden Falesia, som ni följer fram till Olhos de Agua, där ni skall stanna över natt.

Dag 5. Olhos de Agua – Portimao. Ca 57 km på cykel, 700 m stigning.

Dagens etapp tar er genom Albufeira, tidigare en liten fiskeby men nu en välbesökt turistort, och till Galé, och fortsätter till Salgados, som ni cyklar igenom på en fin strandväg. Det vackra kapellet ’A Nossa Senora da Rocha är vät ett besök. Här ändrar sig landskapet till branta klippor och små badvikar, där Atlantens höga vågor slår in. Ni fortsätter längs klippstranden fram till floden Rio Arades delta. Mycket fina cykelvägar tar er sedan till Praia da Rocha med en fin badstrand.

Dag 6. Portimao – Burgau. 48 km på cykel, 520 meter stigning.
Ert första stopp blir den lilla fiskebyn Alvor med dess vindlande gator. Sedan fortsätter ni till floden Alvors deltalandskap och ut till havet. Här finns Algarves största ostronodlingar som man kan se tydligt vid lågvatten. Ni cyklar längs den vidsträckta stranden Meia Praia och kommer till Lagos. Ni cyklar över bron över hamnen och kommer till gamla stan, där ni följer stadsmuren förbi den gamla slavmarknaden, fortet Bandeira och kommer till Costa d’Oiro, Algarves vackraste kuststräcka. Sedan vidare till Praia da Luz, och slutligen till dagens mål, den lilla byn Burgau, vid en fin sandstrand.

Dag 7. Burgau – Sagres. 44 km på cykel och 590 m stigning.

Dagen börjar med att ni tar er upp på en höjd där ni har en fantastisk utsikt över havet, sedan omväxlande upp och ner fram till Raposeira, där Henrik Sjöfararen har bott och byggt ett litet kapell. Så småningom skymtar ni fyren Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästligaste udde. Sista sträckan till Sagres följer ni kusten på en mycket vacker väg. I Sagres grundades sjöfartsskolan där Portugals bästa sjöfarare utbildades för att sedan upptäcka världen på andra sidan oceanerna.
Cyklarna lämnas på hotellet.

Dag 8. Hemresa.

Program för 3-nätterstur. För pris se under Kortresor.
Avresa valfri dag 1 januari – 31 december 2024

Dag 1. Ankomst Faro
Ta en taxi till ert hotell. Under eftermiddagen/kvällen informationsmöte på engelska med vår lokala samarbetspartner, cykel utlämning m.m.

Dag 2. Tåg från Faro till Vila Real de S. Antonio. På cykel till Tavira. Ca 34 km, 260 m stigning.
När ni stiger av tåget i Vila Real de Santo Antonio (ingår) börjar ni er cykling längs med floden Guadiana ut tillhavet. Ni cylar genom pinjeskogar, citron- och vinodlingar och passerar Cacela Velha, en liten stad full av historia, med vita hus och en gammal fästning. Här börjar Ria Formosa, ett vackert naturreservat med 60 km av sandbankar, öar och små kanaler, som sträcker sig bortom Faro. Här finns ett rikt fågelliv, stora musselodlingar och salt bäddar som ger det fina saltet ”Flor de Sal”. På små cykelvägar kommer ni till Tavira, en vacker, välbevarad stad.

Dag 3. Tavira - Olhao. Ca 31 km. 215 m stigning. 
På fina cykelvägar och med Atlantbrisen i ansiktet cyklar ni vidare, genom fiskebyn Santa Luzia och Pedras del Rei till Fuseta. Ta en paus i hamnen och titta på fiskarna i deras färgstarka båtar. Fortsätt sedan till den större fiskehamnen Olhao, på vägen finns ett besöks centrum. Olhao har också en fin gammal stadskärna med många fiskrestauranger. Ta en promenad längs stranden och besök den livliga fiskehamnen. Övernattning i Olhao.

Dag 4. Hemresa.
Från Olhao kan ni ta tåget tillbaka till Faro.

Pris från 11 700 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024

Priser per person i svenska kronor för 2024. Utresedag: VALFRI hela året. Avresedatum bestämmer priset. (första övernattningen).

Vad ingår i resan?

-7 övernattningar i dubbelrum med dusch o wc, inkl frukost. Trevliga, utvalda  hotell 3-4 stjärnor
-Bagagetransport mellan hotellen
-Tågresa mellan Faro och Vila Real do S Antonio i början av resan
-Kartor och vägbeskrivningar på engelska, en per rum
- GPS-koordinater med daglig rutt, sevärdheter m.m
- Personligt välkomstmöte på engelska
- Service hotline backup alla dagar