PROVENCE & CAMARGUE 2024
MED MS L'ESTELLO & MS CAPRICE

VÄLKOMMEN PÅ VÅR CYKEL & BÅTRESA TILL PROVENCE OCH CAMARGUE 
Här väntar upplevelser med böljande landskap, ymnig växtlighet av oliv-, apelsin- och citronträd, vindruvor, lavendel, örtkryddor, mullbärsträd och järnek.
Här är bördigt med jämnt, varmt och torrt klimat, Rhônevinerna är uppskattade långt utanför Frankrikes gränser. Medelhavet är aldrig långt borta och antiken är ständigt närvarande i städer som Arles, Avignon, akvedukten Pont du Gard m.m.

Provinsen fick sitt namn för det var den första romerska provinsen utanför den italienska regionen. Camargue, det vilda deltalandskapet vid Rhônes mynning, är känt för sina rosa flamingos, svarta tjurar och vita hästar.
Vi erbjuder två trevliga fartyg – Caprice och L’Estello. Båda fartygen är fint renoverade och har en kapacitet på ca 20 passagerare, vilket ger en gemytlig och familjär stämning ombord.

Cyklingen
är lätt till medelsvår med några mindre backar i vissa områden och går på cykelvägar samt svagt trafikerade småvägar. Dag 5 en längre backe upp till den fantastiska staden Les Baux. Engelsktalande reseledare finns ombord. Skulle ni inte vilja cykla någon dag går det bra att stanna ombord.
Välj om ni vill cykla på egen hand med utförligt kartmaterial och beskrivning eller om ni vill cykla i grupp med reseledaren (anges vid bokningen)
M/S L’Estello
Detta är en tidigare holländsk pråm byggd 1937, ombyggd för att bli en bekväm passagerarbåt. Fartyget kan ta max 20 passagerare. Längd 39 meter och bredd 5,2 meter. Ombord finns 10 hytter, en med dubbelsäng och 9 med 2 separata sängar. Hyttstorlek 7-8 kvm. Sängarna är 190/200 cm långa och 75-80 cm breda. Alla hytter har ett litet runt fönster, dusch och wc med fönster, luftkonditionering. Ombord finns restaurang med panoramafönster samt bar med fåtöljer. Luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fritt wi-fi i restaurangen/baren
M/S Caprice
Ombord finns 11 hytter, två med dubbelsäng och åtta med 2 separata sängar samt en enkelhytt. Summa 21 platser. Sängstorlek 190 x 80 cm enkelsäng och 190x140 dubbelsäng. Hytterna är 7-8 kvm.
Alla hytter har 2 små runda fönster, dusch och wc med ett fönster, luftkonditionering. Ombord finns restaurang /bar med luftkonditionering, soldäck med bord och stolar, cykelförvaring, fri wi-fi i restaurangen/baren.
Utresa (inchecknings datum) Avignon till Aigues-Mortes: Lördagar 6/4, 20/4, 4/5, 18/5, 1/6, 15/6, 29/6, 13/7, 27/7, 10/8, 24/8, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10 2024.

Utresa (inchecknings datum) Aigues-Mortes till Avignon:
Lördagar 30/3, 13/4, 27/4, 11/5, 25/5, 8/6, 22/6, 6/7, 20/7, 3/8, 17/8, 31/8, 14/9, 28/9, 12/10, 26/10 2024.


Resa hit med flyg, tåg eller bil
Närmsta större flygplatser är Marseille och Lyon. Det går också att flyga till Paris och därifrån ta TGV-tåget till Avignon, ca 3 timmar. Till Avignon och Aigues-Mortes finns tåg/snabbtåg (TGV), kan bokas på nätet www.tgv-europe.com. Tar ca 1,5 tim. Flygbiljetter bokar ni enklast och billigast själva på nätet. Fråga gärna oss om ni undrar över något.
Tåg hela vägen från Sverige? Fråga oss. Jämför även med Interrailkort, www.interrail.se

Dag 1/lördag. Individuell resa till Avignon
Incheckning från kl 17.00 i Avignon. Fartygen väntar vid kajen Quai de la Ligne invid den berömda bron Pont St. Bénezet. Kl 18.30 informationsmöte med välkomstdrink följt av middag. Övernattning ombord i Avignon.

Dag 2. Avignon, rundtur med cykel (ca 30 km)
Er första etapp tar er på småvägar på ön Ile de la Barthelasse. Några korta uppförsbackar före Villeneuve Les Avignon. Tillbaka i Avignon kan ni strosa i innerstaden och kanske besöka det berömda påvepalatset på en klippa i staden. Avignons äldre delar omges av en stadsmur från påvetiden, och bland annat kan ni beundra den berömda Avignon-bron, Pont Bénezet, från 1100-talet då Avignon var säte för påvarna från Rom.

Dag 3. Avignon – Aramon (båtresa + ca 40 km på cykel)
Dagen börjar med en båttur från Avignon till Aramon, där ni sedan tar era cyklar för en tur över böljande kullar med vinodlingar och urgamla byar, fram till Pont du Gard, Europas bäst bevarade akvedukt från romartiden. Kvällen och natten tillbringas ombord i Aramon, med en fin utsikt över berget Mont Ventoux.

Dag 4. Aramon – Vallabrègues (ca 35 km på cykel)
Fartyget tar er från Arles till Vallabrègues, en tur på ca 1 timma. Ni lämnar Vallabrègues, en liten provencalsk by vid Rhônefloden på cykel,. Vidare på småvägar till Barbentane där floden Durance möte Rhône, och sedan till Klostret Saint Michel de Frigolet och den medeltida byn Boulbon. Under natten ligger fartyget i Vallabrègues.

Dag 5. Vallabrègues – Arles (ca 55 km på cykel)
Ni fortsätter på cykel. Idag är det lite mer backigt när ni tar er till Saint Remy de Provence, där Nostradamus föddes, och vidare i Alpilles, med Les Beaux-de-Provence, en av Provences största sevärdheter. Staden som ligger utomordentligt vackert, har nästan fullständigt bevarat sitt medeltidsutseende, med hus i vacker renässansstil, till större delen uthuggna ur kalkklippan. För att komma till Les Beaux måsta man klara av en 4 km lång uppförsbacke – men målet är mödan värt! Sedan väntar en 4 km lång utförsbacke fram till byn Paradou. Vidare till Arles där fartyget väntar. Arles är en stad präglad av romersk kultur och historia. Arles var romartidens näst största stad men är också Vincent van Goghs hemstad.

Dag 6. Arles – Aigues-Mortes (ca 35 km på cykel)
En kort etapp idag, genom jordbruksbygd och förbi tjurfarmar. Ni går åter ombord på fartyget som väntar vid slussen Saint Gilles. Stilla flyter ni fram på Rhône till dagens mål Aigues-Mortes.

Dag 7. Aigues-Mortes (rundtur i Camargue med cykel ca 55 km)
På småvägar cyklar ni genom Camargues, mellan kanaler, laguner och byar, ner till fiskebyn Le Grau-du-Roi. Här kan ni ta ett uppfriskande dopp i havet. Tillbaka till Aigues-Mortes, efter flera stopp för att beundra rosa flamingos, de svarta tjurarna och vita hästarna i det vilda landskapet.

Dag 8. Hemresa Utcheckning efter frukost.
Med reservation för ändringar i programmet, företagna av kaptenen, beroende på hög- eller lågvattenstånd eller andra oförutsägbara händelser.

Priset gäller per person i svenska kronor.

I priset ingår ej drycker till maten, ev entréavgifter, dricks till personalen ombord (frivilligt), resa till/från Avignon/Aigues-Mortes.
Reseförsäkring och avbeställningsskydd, kontakta ert försäkringsbolag.

Pris från 14 000 kr/person


Vad ingår i resan?

-Resa med Caprice eller L’Estello enligt program med inkvartering i dubbelhytt, utsides hytt med dusch/wc. 7 x frukost
- 6 x middag 3-rätters (ej middag i Avignon) möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten.
- Kaffe och te ombord
- Lakan och handdukar. Städning av hytten i mitten av veckan med handduks byte
- Kartor och GPS via app på engelska
- Reseledare finns med ombord (engelsktalande).
- Guidat besök i Arles
- Hamn, sluss och broavgifter
- Cykelhjälm ingår men måste anges vid bokningen om det önskas, samt huvudstorlek