Donau med
MS Prinzessin Katharina
och SE-Manon två 4-stjärniga fartyg
Passau - Wien - Passau 2024

PASSAU- WIEN- PASSAU 7 NÄTTER
Upplev Donau, den blå floden, på bekvämast möjlig sätt, med kombinationen cykel och hotellbåt. Fina hytter, restaurang, salong, bar och soldäck. Fartyget förflyttar sig under dagen medan du cyklar, framemot eftermiddagen går du ombord till din väntande hytt och middag, inga väskor att packa.
Cyklingen går mestadels längs med floden, på den fina cykelvägen ”Donau Radweg”, Europas kanske finaste cykelväg. Denna cykeltur är enkel och lämplig även för nybörjare, utan backar. Vissa dagar kan man välja mellan kortare och längre sträckor. Skulle ni inte vilja cykla en dag så åker ni helt enkelt med fartyget i stället.

Era medresenärer kommer från många olika håll i världen. Engelsktalande reseledare finns med ombord och ger er daglig information om de upplevelser och sevärdheter som finns. All cykling sker på egen hand.
Ni kan välja mellan 2 förstklassiga fartyg, MS Prinzessin Katharina och MS SE-Manon
MS PRINZESSIN KATHARINA
MS Prinzessin Katharina
är ett trevligt fartyg av premium klass, 4 stjärnor ****,smakfullt inrett i klassisk stil, med trevlig personal. Det finns 2 däck, Övre däck och Huvuddäck (nedre däck) samt soldäck. Alla hytter är på ca 11 m2, är utsideshytter och har dusch/wc, hårtork, TV, telefon och individuellt reglerbar luftkonditionering. MS Prinzessin Katharina kan ta 140 passagerare, är 110 meter långt, 11,20 meter brett. På det delvis övertäckta soldäcket finns solstolar och sittgrupper.
På det Övre däcket finns panoramarestaurangen, salong med bar, samt 29 tvåbäddshytter, en trebäddshytt samt en enkelhytt. Samtliga hytter har s.k. fransk balkong, dvs öppningsbara fönster ända ner till golvet. Ca 11 m2. 2-bäddshytterna har 2 sängar på golvet, en säng som på dagen används som soffa samt en bädd som kan fällas upp så att man har mer plats i hytten. I trebäddshytten finns dessutom en övre bädd som fälls ner från väggen (max 80 kg).
Huvuddäck finns 38 tvåbäddshytter samt en enkelhytt. Alla hytter ca 11 m2.
Hytterna har 2 sängar i vinkel på golvet samt ett panoramafönster, ej öppningsbart.

Avgångar MS Prinzessin Katharina Passau - Wien - Passau.
Lördagar 20/4, 4/5, 18/5, 22/6, 29/6, 6/7, 27/7, 3/8, 10/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9 2024

Resa hit med tåg, flyg eller bil
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com.
Från Wien till Passau ca 2,5-3 tim. www.oebb.at
På begäran kan vi boka transfer tur och retur flygplatserna i München eller Wien
Tåg hela vägen från Sverige går bra, via Köpenhamn, Hamburg och München.
Fråga oss om ni undrar. P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 78 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 92 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår.
 
MS SE-MANON
Är ett bekvämt och trevligt fartyg av premium klass, 4 stjärnor ****. Efter cykelturen kan ni koppla av i ett litet spa-område med bastu och bubbelpool, läsa en bok i biblioteket eller njuta av utsikten i panorama salongen. På det delvis övertäckta soldäcket finns solstolar och sittgrupper samt en pool, ca 870m x 4,50 m.
Fartyget har 3 däck, Övre däck, mellandäck, Huvuddäck (nedre däck) samt soldäck. Alla hytter är utsideshytter på ca 14 m2, och har dusch/wc, hårtork, TV, telefon, minibar och individuellt reglerbar luftkonditionering. Hytterna 306, 307, 308 och 309 på övre däcket har badkar. MS SE-Manon kan ta 148 passagerare, är 110 meter långt, 11,40 meter brett. Byggt år 1999 och renoverat 2019. Mellandäck och övre däck kan nås med hiss.
På det Övre däcket finns reception, panorama salong med bar, litet spa, bibliotek samt 30 tvåbäddshytter med s.k. fransk balkong, dvs öppningsbara fönster ända ner till golvet. På Mellandäck finns panorama restaurang samt 32 2-bäddshytter med stort, öppningsbart panoramafönster. På Huvuddäck (nedre däck) finns 13 två bäddshytter med ett mindre fönster, ca 40 cm högt, ej öppningsbart.
Fredagar med MS SE-Manon 12/7, 19/7, 16/8, 23/8 2024

Resa hit
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com.
Från Wien till Passau ca 2,5-3 tim. www.oebb.at
På begäran kan vi boka transfer tur och retur flygplatserna i München eller Wien

Tåg hela vägen från Sverige går bra, via Köpenhamn, Hamburg och München.
Fråga oss om ni undrar. P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 78 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 92 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår.
Samma program för båda fartygen

Dag 1. Passau – Engelhartszell
Individuell anslutning till Passau. Ombordstigning på M/S Prinz. Katharina alt. SE-Manon mellan kl 16 och 17. Kl 19.00 avgår fartyget mot Engelhartszell.

Dag 2. Engelhartszell – Brandstatt/Anschach (ca 43-49 km på cykel) + båtresa till Linz.
Er första cykeldag börjar längs med Donau. I Engelhartszell finns en berömd, välrenoverad stiftskyrka och här finner man även den” hälsosamma” örtsnapsen. Ta en tur med den lilla färjan (ingår ej) genom den fantastiska Donauslingan, en passage där Donau gör en skarp kurva och som är en av de vackraste delarna av Donau. Möjlighet att ta en vacker tur med en liten färja, ca 6 euro p.p. Vidare till Untermühl genom ett romantiskt och slingrande flodlandskap med små byar omgivna av gröna berg. Ni går ombord på ert fartyg som tar er till Linz, känd för en livlig gammal stadskärna med många ölstugor och restauranger. Linz var kulturhuvudstad 2009 och ni kan njuta av den vackra strandpromenaden eller utsikten från berget Pöstlingberg. På kvällen möjlighet till en rundtur med Cityexpress. (ingår ej).

Dag 3. Linz – Mauthausen med båt. Mauthausen – Grein (ca 36-40 km på cykel)
Tidigt på morgon kastar vi loss och vid ankomst till Mauthausen tar ni era cyklar och går iland. Cykelvägen följer floden nedströms. De som vill ha lite extra utmaning väljer vägen över borgen Clam i det vackra inlandet vid Strudengau. Dagens mål är Grein, med Österrikes äldsta bebodda slott, Schloss Greinburg. Begränsade öppettider.

Dag 4. Grein – Melk, (ca 51 km på cykel). Båtresa Melk – Tulln.
Dagens cykeletapp tar er genom Strudengau, en sträcka som tidigare var alla sjöfarares fasa, ett mycket smalt och strömt område i Donau. Vidare till Melk med det praktfulla Benediktinerklostret. Här går ni åter ombord på fartyget för färd genom Wachau till Tulln och.

Dag 5. Tulln - Wien - Nussdorf. (ca 32-38 km)
Strax för Wiens stadsport ligger Stift Klosterneuburg. Man kan på långt håll se den 900 år gamla gyllene kupolen. Klosterneuburg är en vinodlingsby och ni kan ta en promenad genom vinbergen till utsiktspunkten på Kahlenberg.

Dag 6. Wien – vilodag.
Wien är fullt av underbara sevärdheter, den kejserliga Hofburg, Stephansdomen, Spanska Ridskolan. Ett måste är ett besök på något av Wiens alla caféer med en Sachertorte och en kopp kaffe. De som vill kan följa med på en guidad stadsrundtur på cykel (mot tillägg). Fartyget seglar under natten till Wachau-området.

Dag 7. Wachau – Pöchlarn i Wachaudalen (ca 40-50 km)
Er sista cykeldag bjuder på en etapp med underbara naturscenerier, små byar, vinodlingar, borgar, kloster och ruiner i den berömda Wachaudalen. Ni kommer till barockstaden Dürnstein och till Weissenkirchen på er tur genom vinregionen Wachau och har många möjligheter till besök hos någon vinbonde, eller boka en vinprovning i Spitz i Klosterhof (ingår ej). Dagens mål är Pöchlarn, där ni går ombord igen. På kvällen kan ni njuta av en festlig avskedsmiddag ombord.
Under natten seglar fartyget till Passau.

Dag 8. Passau. Hemresa
Under förmiddagen kan vi njuta av livet ombord och den vackra utsikten.
Ungefär kl. 11.00 är det dags att ta farväl och gå iland.
Anslutningsresor med tåg bör bokas tidigast 13.30
 
Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll.

Pris från 8 800 kr/person


Priserna gäller per person i svenska kronor.
Avgång lördagar MS Prinzessin Katharina
Priserna gäller per person i svenska kronor.
Avgång fredagar SE Manon

Vad ingår i resan?

- Del i utsideshytt i vald kategori
- 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
- Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe med kaka, middag 3-rätters och välkomstdrink.
- Avskedsmiddag sista kvällen med cocktail.
- Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
- Kartor, broschyrmaterial, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av reseledningen ombord.
- GPS-koordinater
- Hamn, sluss och passageraravgifter.
I priset ingår ej drycker till maten, ev. utflykter och entréavgifter, dricks till personalen  ombord (frivilligt) , resa till och från Passsau.
För specialkost, glutenfri, laktosfri etc. kommer ett tillägg att tas ut ombord. OBS! Måste anmälas senast 14 dagar före avresa. Avbeställningsskydd och reseförsäkring