Moseldalen med cykel & båt
Saarburg-Koblenz
med MS Olympia 2024

MOSELDALEN HAR BLIVIT ALLT POPULÄRARE SOM CYKELRESEMÅL 
De fina cykelvägarna, avsaknaden av backar, de gemytliga små vinbyarna och det vackra landskapet med branta vinberg gör denna resa till en helhetsupplevelse.
Med konceptet cykel & båt bor ni bekvämt på en flodbåt, cyklar finns med ombord, ni har er hytt hela veckan, inget bagage att packa, ni äter gott och sover ombord, fartyget förflyttar sig under dagen medans ni cyklar till nästa stopp.
Varje dag serveras frukostbuffé ombord, samt 3-rätters middag. Eftermiddagskaffe/the med kakor fram till kl 16.30. Möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord.

Cyklingen
Cyklingen är lätt, inga backar, den fina cykelvägen följer helt Moselflodens slingrande lopp. Total sträcka ca 210-250 km. Skulle ni inte vilja cykla en dag så stannar ni ombord och följer med båten istället.
MS Olympia
Vårt fartyg MS Olympia är ett trevligt fartyg i mellanklass med plats för 96 gäster. Alla hytter har dusch och wc, fönster, hårtork, telefon, TV, luftkonditionering/värme, kylskåp och säkerhets fack.
Huvuddäck: här finns 19 tvåbäddshytter, med en enkelsäng och en säng som kan göras om till soffa dagtid. Dessa hytter är ca 11 m2 och har panoramafönster som ej är öppningsbara.

Övre däck: Här finns 22 tvåbäddshytter (ca 11m2) med en enkelsäng samt en säng som kan göras omtill soffa dagtid. Dessutom finns 4 större tvåbäddshytter i bakre delen av fartyget (ca 12 m2). 3 av dess hytter har även en tredje bädd. Dessa bakre hytter har ett visst motorljud under fartygets gång. På övre däcket finns även 2 enkelhytter (ca 9m2).
Ombord finns restaurang, salong med bar, soldäck med däckstolar och plats för cyklarna. Stämningen ombord är familjär med gäster från många olika länder. Språk ombord är engelska och tyska.
Utresa 2024 från Saarburg till Koblenz
Lördagar 11 maj, 25 maj, 17 augusti, 31 augusti, 14 september, 28 september 2024.
Se även avgångar Koblenz - Saarburg.

Tips inför resan
Tag med hjälm, solhatt och regnkläder. Packa i en mjuk resväska, då utrymmet i hytten är begränsat.

Specialkost
Önskas specialkost, meddela detta vid bokningen. En avgift tas i vissa fall ut.
Resa hit - flyg, tåg eller bil
Internationella flygplatser är Frankfurt Main, Luxemburg och Köln/Bonn.
Tåg- och bussförbindelser finns mellan flygplatserna och Moseldalen. www.bahn.com samt www.flibco.com
Vi kan också hjälpa till att boka transfers med taxi, minibuss etc.
Fråga oss om parkeringsmöjligheter  om ni kommer med bil.
Tåg hela vägen från Sverige fungerar också utmärkt. Fråga oss om tips och råd.
www.bahn.com

Dag 1. Ankomst Saarburg
Ombordstigning på M/S Olympia som från kl 16.00
Ni får era hytter och sedan är det välkomstdrink och information, följt av middag.
Fartyget ligger kvar i Saarburg över natten.

Dag 2. Saarburg – Wasserbillig (Luxemburg) – Trier (ca 39 km på cykel)
Ni börjar er cykling efter frukosten och cyklar längs Saar och kommer så småningom till Wasserbillig i Luxemburg, berömt för sin barockkyrka. Under eftermiddagen når ni Trier, där fartyget väntar. Trier, med den berömda romerska stadsporten har ca 100.000 invånare och är centrum för vinhandeln i regionen. Middag och övernattning. Under kvällen erbjuds en guidad tur i Trier (mot tillägg).

Dag 3. Trier – Mehring (ca 26-28 km)
Vidare till Mehring på vägar som kantas av vinberg, fält och skogar. Mehring är en känd vinort. Middag och övernattning.

Dag 4. Mehring – Piesport - Bernkastel-Kues (ca 47 km).
Dagens mål är Bernkastel-Kues, ansedd som den kanske vackraste orten i Mosel-dalen, en tvillingstad förbunden med en bro över floden. Mest berömt är det vackra torget med 700-åriga byggnadsverk. Här finns det världskända Doctorsvinet och ett vinotek med Moseldalens alla viner. Middag och övernattning.

Dag 5. Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach – Zell (ca 43 km)
Runt varje hörn väntar nya upplevelser. I Traben-Trarbach bör man inte missa de vackra jugendhusen, bland annat Hotel Bellevue vid flodstranden samt Posthuset. I Zell väntar ert fartyg. Middag och övernattning. I Zell kan ni se vinberget med ”Zeller Schwarzer Katze”, Svarta katten-vinet. Möjlighet att följa med på en vinprovning, mot tillägg.

Dag 6. Zell – Beilstein – Cochem (ca 38 km)
På er fortsatta väg kommer ni till Beilstein, där ett stopp verkligen lönar sig. Beilstein kallas Moseldalens Törnrosa för den romantiska atmosfären, byn är liksom runnen ur klipporna. Här görs ofta filminspelningar. Vidare till Cochem, en gemytlig stad med en livlig affärsgata. Över staden tronar Riksborgen Cochem. Middag och övernattning.

Dag 7. Cochem  – Koblenz (ca 50 km på cykel,  alternativt hela sträckan med båt.)
Den sista etappen kan ni välja om ni vill cykla hela vägen längs Mosel, förbi små vinorter som Karden och Winningen. Aller så stannar ni ombord och njuter båtfärden.  Det är en oförglömlig upplevelse att segla in i Koblenz och se Moselfloden mynna ut i den större Rhenfloden. Koblenz är en livlig turistort och här är oftast fullt av fartyg. Koblenz har en vacker strandpromenad och vid det tyska hörnet ”Deutsches Eck” står Kaiser Wilhelm staty. Middag och övernattning.

Dag 8. Hemfärd
Utcheckning efter frukost, senast 09.00.
Vi reserverar oss för ändringar i programmet, vidtagna av kaptenen av säkerhetsskäl p.g.a. hög-lågvatten, dåligt väder etc.

Utresa: LÖRDAGAR 2024
Priset gäller per person i svenska kronor.

Pris från 12 600 kr/person


Vad ingår i resan?

- Del i utsideshytt i vald kategori med dusch o wc.
- 7 x helpension, från middag dag 1 t o m frukost dag 8.
- Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddags snack, 3-rätters middag.
- Välkomstdrink med information.
- Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
- Kartor, broschyr material, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av rese ledningen ombord.
- GPS-koordinater
- Hamn, sluss och passageraravgifter.
I priset ingår inte: drycker till maten, resa till och från Koblenz/Saarburg, ev entréavgifter och utflykter samt dricks till personalen ombord (frivilligt). Utflykter kan endast bokas och betalas ombord.