Kroatiska övärlden- norra delen
med Dalmatiens nationalpark och
Krka-vattenfallen

DENNA TUR TAR ER TILL NORRA DALMATIENS ÖVÄRLD 
Violett salvia, djupgröna pinjeskogar och det blå Adriatiska havet - dessa färger bildar det underbara landskapet i Norra Dalmatiens kustregion. Fartygen lägger bara till i de vackraste orterna, i små undangömda badvikar med kristallklart vatten och i små idylliska fiskehamnar. Cyklingen går genom doftande skogar med otroliga vyer över havet. Cyklingen går över öarna Dugi Otok, Murter och Pasman. Fantastiska naturscenerier, små lugna fiskebyar, badpauser i orörda badvikar, allt detta gör en cykel & båtresa i dalmatiska övärlden till en oförglömlig upplevelse.
Programmet omfattar nationalparken Kornati med oräkneliga öar och en höjdpunkt är de imponerande vattenfallen Krka, där delar av Winnetour-filmen spelades in.

Ni kan välja mellan 2 olika fartyg i standardklass: 
M/S Dalmatino, med plats för 26 passagerare.
M/S Kazimir, med plats för 38 passagerare  
Språk ombord är engelska och tyska. Gästerna kommer från många olika länder.

Cyklingen är sportig
Cyklingen kräver god grundkondition, samt vana att cykla i kuperad terräng. Dagsetapperna ligger mellan 20 och 35 km, och det kan förekomma stigningar upp mot 300 meter eller mer, men det finns gott om tid. Vägarna är mestadels asfalterade och lågt trafikerade (utanför högsäsongen). Engelsktalande reseledare finns ombord som cyklar med gruppen.
Cykelvägarna i Kroatien är inte så väl skyltade så vi rekommenderar att ni ansluter till gruppen, men ni kan givetvis cykla i er egen takt, till förutbestämda mötesplatser. Om ni inte vill cykla någon dag går det bra att stanna ombord.
Utresa från Zadar 2024: 
MS Kazimir, kat B
Lördagar 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6,22/6, 29/6, 6/6, 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10 2024

MS Kazimir, kategori B
Motorseglaren MS Kazimir byggdes 1946 och genomgick en totalrenovering och ombyggnad 1999/2000. 2015/2016 gjordes en ny renovering. Fartyget har ett soldäck på 150m2 med solstolar, bord och bänkar och en luftkonditionerad salong med plats för 38 personer.
På huvuddäck finns 6 3-bäddshytter med fransk säng (140 cm) och en övre bädd samt 2 dubbelhytter med fransk säng. På övre däcket finns 4 dubbelhytter med fransk säng och 3 dubbelhytter med våningssängar. Hyttfördelning sker ombord. Fönstren på båda däcken är öppningsbara. MS Kazimir tar 38 passagerare i 16 hytter, (ca 9 kvm) alla med egen dusch och wc och luftkonditionering.
MS Kazimir drivs av Kazo, även kallad Braco, och hans fru Zdenka alltsedan 2016.

Utresa från Zadar 2024: 
MS Dalmatino, kat B
Lördagar  11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6, 13/7, 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 12/10 2024.

MS Dalmatino, kategori B
är en typisk kroatisk motorseglare. Fartyget är byggt år 1957 och ombyggd 1990 till motorseglare för passagerar-trafik. Ombord finns en salong med aircondition och ett stort soldäck med bord och stolar. Fartyget har 13 dubbelhytter, alla utsides. 8 hytter ligger på huvuddäck och har ett runt fönster, 5 hytter ligger på övre däck och har vanligt fönster. Storleken på hytterna varierar mellan 4-5 kvm. Alla hytter har våningssängar, dusch och wc samt aircondition. Det finns inga hytter under däck. Inga 3-bäddshytter.
MS Dalmatino och familjen Skarica välkomnar er ombord.
Resa hit 
Närmsta flygplats är Zadar, ca 8 km från kajplatsen. Taxi fungerar bäst men möjlighet finns att förboka transfer. Pris på förfrågan.

Fråga gärna oss om ni undrar över något. Parkeringsmöjligheter finns.

Dag 1. Zadar – Murter  (ca 35 km på cykel, 200 höjdmeter).
Zadar till Ugljan med båt. Prko-Tkon ca 35 km på cykel. Tkon till Murter med båt. 
Incheckning på MS Kazimir alt. MS Dalmatino i hamnen i Zadar mellan 11.30-13.00. Era cyklar finns ombord. Välkomstdrink och presentation av personalen ombord och ni får en liten snack. Fartyget avgår till Preko på ön Ugljan. Ni cyklar över Kukljica och Zdrelac-bron på ön Pasman. Vidare över Nevidane och Kraj till Tkon. Därifrån med båt till ön Murter för övernattning ombord i Podvrske-bukten.

Dag 2. Ön Murter - Vodice (ca 25 km, 170 höjdmeter).
Idag cyklar ni över ön Murter. Via Betina kommer ni till klaffbron till Tisno. På er väg till Vodice kan ni upptäcka en kustremsa med många små öar och ni kan besöka orten Tribunj. 

rDag 3. Vodice - Krka nationalpark - Skadin  (ca 45 km, 350 höjdmeter). Skradin - Sibenik med båt.
dagens cykling börjar med en tur till utsiktspunkten Okit. i Skradin väntar fartyget med lunch ombord. Ni gör sedan en kort cykeltur till vattenfallet Krka. Floden faller från 800 meters höjd över 17 trappor ner i djupet. Tillbaka ombord för färd till Sibenik. Här har ni möjlighet att äta middag i den pittoreska hamnen. 

Dag 4. Sibenik - Fästningen Sveti Nikola (ca 20 km på cykel, 110 höjdmeter). Sibenik - nationalparken på Kornatiöarna - parken Telascica med båt.

Efter frukost besöker ni fästningen Sveti Nikola vid Sibenik. Därefter väntar en ca 4-5 timmar lång båtfärd genom nationalparken som utgörs av Kornatiöarna, 125 öar som är nästan obebodda. Fartyget lägger till i en skyddad bukt i naturparken Telascica där ni kan ta en promenad till en saltvattensjö och de imponerande branta klipporna. Åter ombord väntar en trevlig kaptensmiddag. 

Dag 5. Rundtur med cykel på ön Dugi Otok
 (ca 30 km på cykel, 480 höjdmeter).
Idag rundtur med cykel på ön Dugi Otok, kallad ”den långa ön”, ca 44 km lång, bland annat till huvudorten Sali. Efter en kaffepaus vidare till Zaglav, Luka och Savar. Lunch och middag äter ni ombord. eftermiddagen till eget förfogande på denna vackra ö.  

Dag 6. Dugi otk (ca 30 km på cykel 440 höjdmeter).
Er cykeltur tar er idag till fyren Veli Rat och sedan vidare till Bozava, där fartyget väntar er. Dagens mål är ön Molat och på vägen dit kommer kaptenen göra en paus i en bukt där ni kan bada.  

Dag 7. Ön Molat  (ca 20 km på cykel, 180 höjdmeter). Molat - Zadar med båt. 
Cykeltur över ön Molat, till Brgulje och Zapuntel. Sedan avgår fartyget mot Zadar, med stopp för bad under vägen. På eftermiddagen lägger fartyget till i hamnen i Zadar och ni kan upptäcka Zadars historiska centrum på en guidad vandring. Kvällen och natten tillbringas i Zadar.

Dag 8. Hemfärd
Utcheckning efter frukost (09.00)
Med reservation för ändringar.

Pris från 9 450 kr/person


MS Dalmatino och MS Kazimir. Samma pris båda fartygen
Utresa: LÖRDAGAR 2024
Tillkommer hamnavgift och turistskatt som betalas kontant på plats 42€.

Vad ingår i resan?

- 7 Nätter i dubbelhytt med dusch och wc enligt program
- 7 x halvpension, frukost samt lunch eller middag beroende på program.
- Kaptensmiddag
- Lakan och handdukar ingår, ta med egna badlakan.
- Reseledning ombord och under cykelturerna på engelska
- Kartor och informationsmaterial på engelska/tyska får ni ombord
- Entré till Telascica naturpark och nationalparkerna Kornatiöarna och Krka
- Guidad vandring på engelska i Zadar
- 21-växlad cykel, trekking bike
- Service hotline

I priset ingår ej drycker till maten, daglig städning av hytten, dricks till personalen, hamnavgift och turistskatt (sammanlagt 42€) Betalas kontant ombord.