Donau med MV Swiss Crown****
och MV Vivienne ****
Passau-Wien-Bratislava-Budapest-Passau
2024

UPPLEV DONAU, DEN BLÅ FLODEN OCH BO BEKVÄMT MED KOMBINATIONEN CYKEL & HOTELLBÅT 
Fina hytter, restaurang, salong, bar och soldäck. Poolen är tillgänglig under juni-augusti. Fartyget förflyttar sig under dagen medans ni cyklar, framemot eftermiddagen går ni ombord till er väntande hytt och goda middag, inga väskor att packa.
Cyklingen går mestadels längs med floden, på den fina cykelvägen ”Donau Radweg”, Europas kanske finaste cykelväg. Denna cykeltur är enkel och lämplig även för nybörjare, utan backar.
Vissa dagar kan man välja mellan kortare och längre sträckor. Skulle ni inte vilja cykla en dag så åker ni helt enkelt med fartyget i stället.
Era medresenärer kommer från många olika håll i världen. Engelsktalande reseledare finns med ombord och ger er daglig information samt kartmaterial om de upplevelser och sevärdheter som finns. All cykling sker på egen hand.
Vissa datum finns guidade paket att boka. Fråga oss.
Ni kan välja mellan 2 fina, 4-stjärniga fartyg. Programmet är detsamma.
MV SWISS CROWN
MV Swiss Crown - lördag/lördag - 4-stjärnigt premium.
Vårt fartyg MV Swiss Crown****, har 68 hytter, ca 14 kvm stora med 2 sängar bredvid varandra, vilka kan ställas isär. Hytterna är fördelade på tre däck; huvuddäck, mellandäck och övre däck. Alla hytter är lika stora och har eget badrum med dusch, hårtork, TV, säkerhetsfack och air-condition.
På mellan- och övre däck har hytterna stora, öppningsbara fönster. På Huvuddäck är fönstren halvstora och kan ej öppnas. Ombord finns restaurang och panorama salong med bar. Det finns ett stort soldäck med solstolar och sittmöbler. Wi-fi mot betalning. Språk ombord är engelska och tyska.
Fler bilder: 
http://scylla360.ch/swiss-crown/

Standardhytt = Huvuddäck, dubbelsäng som kan delas, ej öppningsbara fönster
Comforthytt = Mellandäck, dubbelsäng som kan delas, öppningsbara fönster
Superior hytt= Övre däck, dubbelsäng som kan delas, balkong
Minisuite = mellandäck, dubbelsäng som kan delas, öppningsbara fönster, Minibar
Avgångar Swiss Crown 2024
Lördagar  18 maj, 1 juni, 31 augusti, 14 september 2024.
Resa hit 
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com. Från Wien till Passau tar det ca 2,5-3 tim med tåg. www.oebb.at Väljer ni att åka tåg hela vägen så går rutten via Köpenhamn, Hamburg och München till Passau. Boka via www.bahn.com (tska järnvägen) eller jämför med Interrailkort. www.interrail.se   P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 78 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 92 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår. Kontakta oss gärna om ni undrar över något.
MV VIVIENNE
MV Vivienne ****är ett nyrenoverat fartyg med hög standard, 76 utsides hytter.
2-bäddshytterna är ca 15 m2, sviterna är 30 m2. Alla hytter har eget badrum med dusch, hårtork, TV, säkerhetsfack och luftkonditionering. Om bord finns panorama salong, bar, panorama restaurant, soldäck.
Standardhytt = Huvuddäck, dubbelsäng somkan delas,, ej öppningsbara fönster
Comforthytt = Mellandäck, dubbbelsäng som kan delas, panoramafönster, ej öppningsbara.
Superior hytt = Mellandäck + övre däck, dubbelsäng som kan delas, fransk balkong.
Juniorsvit (22 m2) + Mastersvit (30m2) = Övre däck, dubbelsäng som kan delas, fransk balkong.
Se fler bilder här: 
https://tourmkr.com/F1Fmxg5T9D

Avgångar MV Vivienne 2024
Varje söndag från 28 april t o m 6 oktober 2024.
Resa hit 
Resan till och från Passau bokar du själv. Närmsta flygplatser är München och Wien. Från båda flygplatserna finns utmärkta tågförbindelser med Passau. Tåg från München till Passau tar ca 2-2,5 tim. www.bahn.com. Från Wien till Passau tar det ca 2,5-3 tim med tåg. www.oebb.at Väljer ni att åka tåg hela vägen så går rutten via Köpenhamn, Hamburg och München till Passau. Boka via www.bahn.com (tska järnvägen) eller jämför med Interrailkort. www.interrail.se   P-plats går att boka om ni kommer med bil. Kostnad 78 euro per vecka utomhus i inhägnat område, 92 euro per vecka i garage. Transfer tur och retur fartyget ingår. 

Dag 1. Passau – Engelhartszell
Individuell anslutning till Passau/näraliggande hamnar. Ombordstigning kl 16.00-17.00 på vårt fartyg som väntar vid kaj. Klockan 18.00 kastar vi loss.

Dag 2. Donauschlinge Engelhartszell – Aschach (ca 43 km)
Er första cykeldag börjar med en tur genom den fantastiska Donauslingan, en passage där Donau gör en skarp kurva och som är en av de vackraste delarna av Donau. Vidare till Engelhartszell och genom ett romantiskt och slingrande flodlandskap med små byar omgivna av gröna berg. I den lilla orten Aschach går ni ombord på ert fartyg och seglar vidare för att nästa morgon ankomma till Devin.

Dag 3. Devin – Bratislava (ca 45 km)
Dagens cykeltur går längs med den tidigare järnridån, till slottet Hof med en praktfull terrassträdgård. Ni cyklar genom Österrikes ”grönsaksträdgård” och kommer till Slovakiens huvudstad Bratislava. På kvällen finns möjlighet att följa med på en tur genom gamla stan. Fartyget seglar under natten till Budapest.

Dag 4. Budapest. Vilodag. Stadsrundtur per cykel, buss eller cykel utflykt till Szentendre (ca 24 km).
Från soldäck har ni en fantastisk utsikt över landskapet och den vackra staden Budapest. Det finns möjlighet att följa med på en guidad cykeltur alt. med buss till Budapests sevärdheter. Eller så gör ni en utflykt till konstnärsbyn Szentendre med behagfull atmosfär, vackra barockmiljöer, butiker, gallerier och museer med konstsamlingar och ikoner. Under natten segling till "Donaus knä".

Dag 5. Donaus Knä – Esztergom (ca 42 km)
Dagens cykel etapp genom ”Donaus knä” är också en resa genom Ungerns historia, till Visegrad och Esztergom. Idag kan ni välja mellan två sträckor, den längre för er till Szentendreön och till barockstaden Vac, den kortare direkt till dagens slutmål Esztergom. Under natten seglar fartyget till Wien.

Dag 6. Wien. Vilodag. Stadsrundtur med cykel eller buss, kvällskonsert.
Vid lunchtid anländer båten till Wien. Wien är fullt av underbara sevärdheter, den kejserliga Hofburg, Stephansdomen, Spanska Ridskolan. Ett måste är ett besök på något av Wiens alla caféer med en Sachertorte och en kopp kaffe. De som vill kan följa med på en guidad stadsrundtur med buss eller cykel (mot tillägg). På kvällen möjlighet till klassisk konsert på någon av Wiens konsertlokaler. Fartyget seglar under natten till Wachau-området.

Dag 7. Wachau – Krems – Melk i Wachaudalen (ca 37 km)
Er sista cykeldag bjuder på en etapp med underbara naturscenerier, små byar, vinodlingar, borgar, kloster och ruiner i den berömda Wachaudalen. Ni kommer till barock staden Dürnstein och Weissenkirchen, med möjlighet att deltaga i en vinprovning. Dagens mål är Melk med det berömda Stift Melk. På kvällen kan ni njuta av en festlig avskedsmiddag ombord.

Dag 8. Melk - Passau. Hemresa
Sista etappen tillbaka till Passau kan ni njuta av livet ombord och den vackra utsikten. Ungefär kl. 11.00 är det dags att ta farväl och gå iland.
Anslutningsresor från Passau bör bokas tidigast 12.00
 
Med reservation för ändringar i programmet, beroende på väder och andra omständigheter utanför vår kontroll, såsom hög- eller lågvatten, fel på broar och slussar, maskinskador m.m.

Pris från 11 950 kr/person


Vad ingår i resan?

- 7 nätter i utsideshytt med dusch/wc och air-conditioning.
- 7 x helpension, från middag dag 1 - t o m frukost dag 8.
- Frukostbuffé, möjlighet att göra lunchpaket vid frukosten, alternativt enkel lunch om man väljer att stanna ombord, eftermiddagskaffe, middag med menyval 2-3 rätter, kvälls snack.
- Välkomstdrink med information.
- Galamiddag sista kvällen med cocktail.
- Daglig städning av hytten, handdukar och sänglinne.
- Kartor, broschyr material, vägbeskrivningar och daglig information på engelska/tyska av rese ledningen ombord. Cyklar ej med resenärerna. GPS-app. - Guidade turer går att boka vissa datum, fråga oss.
- Hamn, sluss och passageraravgifter.
I priset ingår ej:  drycker till maten, ev. utflykter och entréavgifter, dricks till personalen  ombord (frivilligt) , resa till och från Passau.
Avbeställningsskydd och reseförsäkring.