Toscana
Pisa - Florens, 7 nätter

- Renässansens vagga -
med 2 nätter i Florens

DRÖMMEN OM TOSCANA, LÅT DEN GÅ I UPPFYLLESE MED EN HÄRLIG CYKELTUR!
Toscana är förmodligen Italiens mest kända och mest älskade landskap. Här möter vi god mat, goda viner, vänliga människor, ett böljande landskap med cypresser, vingårdar och tusenåriga byar. Toscana är landskapet för dig som älskar konst, kultur och vänliga människor.
På denna resa får ni verkligen uppleva Toscana med Puccini-staden Lucca, Pisa, Chiantidistriktet, kurorten Montecatini Terme, 2 nätter, samt en av världens vackraste städer, Florens, 2 nätter.

Cyklingen är lätt - medel
Cyklingen går mestadels på flackt område. Några etapper är lite backiga, men är inte speciellt krävande. Cyklingen går mestadels på vanliga landsvägar. I närheten av städerna får man räkna med en hel del trafik.
Orkar ni inte cykla någon dag finns tågförbindelser mellan alla övernattning orter.
Totalt ca 225-280 km.

HOTELL 

Ni kan välja mellan 2 olika hotell kategorier.
Kat B: 3-stjärniga hotell med ett 2-stjärnigt familjehotell i Lucca BB.
Kat A: huvudsakligen 4-stjärniga hotell med några 3-stjärniga.

NÄR

Resstart lördagar 30 mars – 12 oktober 2024
Resstart = första övernattningen.

RESA HIT

Närmsta flygplatser är Pisa (www.pisa-airport.com) och Florens (www.aeroporto.firenze.it).
Tåg går mellan Pisa och Florens. www.trenitalia.com
Tåg hela vägen från Sverige går också utmärkt. Fråga oss om tips och råd.

Dag 1. Ankomst Lucca.
På kvällen (alternativt nästa morgon) hålls ett informationsmöte med vår lokala samarbetspartner, då får ni era cyklar, kartor samt en app med information och GPS-koordinater.
Den medeltida staden Lucca är omgärdad av en 12 meter bred mur, där man kan gå och cykla. Hotel San marco. www.hotelsanmarcolucca.it

Dag 2. Lucca – Pisa - Lucca (ca 32 alt 58 km på cykel, inga backar).
Turen startar i Lucca och går till en antik akvedukt, som ni sedan följer ett stycke. Cyklingen går nu på en vanlig landsväg till Giuliano Terme med gamla termalbad, vidare till Massaciuccoli sjön, med anknytningar till Puccini, och längs med Monte Pisano som skiljer Lucca från Pisa. På vägen passerar ni en hel del fästningar och vakttorn som påminner om de många striderna mellan Lucca och Pisa. På små lugna landsvägar når ni Pisa (ca 32 km). Ta en titt på det lutande tornet, Piazza del Duomo, katedralen mm. Pisa är en av de äldsta städerna i Italien, förr en mäktig medtävlare till Venedig och Genua. Ni kan ta tåget tillbaka till Lucca, ca 30 minuter, men vi rekommenderar att ni cyklar tillbaka för rutten hem, ca 26 km, tar er förbi kloster och små idylliska byar. 

Dag 3. Lucca – Montecatini Terme (ca 48 km, ca 250 m.ö.h.).
Dagens etapp följer huvudsakligen vinodlingarna i området, som heter d.o.c Colline Lucchesi e Montecarlo, så ni har många möjligheter att provsmaka vin och lokala specialitéer direkt från vingårdarna. Den medeltida staden Montecarlo ligger på en höjd, (ca 250 m ö.h.) så cykeletappen blir både upp och nerför. Så småningom kommer ni ut på ett vackert slättland som omger Montecatini, med stora odlingar av blommor och prydnadsväxter. Här stannar ni i två nätter.
Hotel Croce di Malta. wwwghcrocedimalta.com

Dag 4. Montecatini Terme rundtur till Vinci i Chianti-distriktet.

Montecatini Terme är en välkänd turistort med termalbad, fler hundra hotell, vackra parker, massor av shopping, men ett lugnt och avkopplande tempo. Ni befinner er inte långt ifrån Vinci, Leonardo daVincis födelsestad. Cykelturen till Vinci går över ett våtmarksområde med många flyttfåglar. I Vinci rekommenderar vi ett besök i Leonardo da Vinci museet. Åter till Montecatini Terme.

Dag 5. Montecatini - San Miniato (ca 47 km, 170 m.ö.h.)

Färden går vidare mot San Miniato, längs med floden Arnos slättland, på den gamla pilgrimsleden Via Francigena. San Miniato ligger på en mindre höjd, (170 meter över havet) så dagens etapp bjuder inte på så mycket ansträngning. San Miniato är känd som centrum för den vita tryffeln, som man givetvis återfinner i den lokala maten. Här stannar ni 2 nätter.

Dag 6. San Miniato – rundtur.

Dagens tur följer den gamla pilgrimsleden Via Francigena fram till Gambassi Terme och utgör en av resans absoluta höjdpunkter. Ni fortsätter till Castelfiorentino, kallad "lilla Florens" och vidare till den vackra dalgången Val d'Elsa innan ni åter kommer till San Miniato. Hotel San Miniato.
www.hotelsanminiato.com

Pris från 10 300 kr /person

Bagagetransport ingår.

Priser 2024
Valfri lördag 30 mars till 12 oktober 2024  

Ingår ej: City tax, turistskatt, att betala direkt till hotellen. Ca 1-5 euro per natt och person.  
Priset gäller per person i svenska kronor.
Hotellkat B : 3-stjärniga hotell. I Lucca ett 2-stjärnigt familjehotell
Hotellkat A: 3 och 4-stjärniga hotell.

Vad ingår i resan?

- 7 övernattningar i rum med dusch/wc och frukost i vald kategori.
- Bagagetransport mellan hotellen.
- App på engelska med kartor, information om sevärdheter samt GPS-koordinatorer.
- Av reseinformation på svenska. Digital information på engelska
- Service hotline.